Jeg vet ikke hva Åreskjold har tenkt:) og forsøker bare ta diskusjonen videre utifra slik jeg tenker. Jeg vet at disse diskusjonene finnes og eksemplene var tildels tatt fra virkligheten. Men jeg er enig med Åreskjold i at det i hovedsak ikke er det middelaldrende damene som går på litteraturkvelder som driver disse debattene. Og ofte synes jeg de "unge" (sinte/intellektuelle/ morsomme) menn får drive en del debatter nesten uforstyrret i sine koseklubber av likesinnede.

Et eksempel er Cornelius Jakhelln sin beskrivelse av seg selv og sine følelser som utgangspunkt for en analyse av sommerens terror (Morgenbladet)Og motstanderen? Døving....en mann. Trygdekontorets prat om ABB og sinte unge menn som Kvalshaug ( ung mann) i Aftenposten anmeldte med ovasjoner. Et helt OK program, men med menn med omtrent akkurat samme bakgrunn og alder i absolutt alle rollene. Jeg forsøkte å se for meg en like selvhøytidelig diskusjon med unge kvinner i alle roller. Det skjer nesten aldri. Og slik synes jeg ofte litteraturdebattene bærer i vei også.

For sjelden er det kvinner som setter dagsorden. Skal damene høres må de/ vi ta rommet. Nye generasjoner er bare i ferd med å gjenta gamle mønstre og Ragdes genuine blide damer bidrar ikke som forbilder eller til å endre dette.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Da skjønner jeg mer hvor du vil hen. Er enig i din beskrivelse av de unge (selvhøytidelige) mennene. Men kanskje har damer (i alle aldre) en sterkere innebygd redaktør? Og kanskje har ikke alle den skyhøye selvtilliten som ser ut til å kreves for å delta i disse debattene. Dessverre har jeg ikke følgt så nøye med på slike diskusjoner i det siste. Har akkurat begynt å lese Klassekampen igjen, men det andre har jeg gått glipp av. Ligger noen av Aftenpostendiskusjonene på nett?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skjer ikke dette i hver generasjon. Unge menn som bræser for å markere seg i forfatter-bransjen? Kvinner som prøver seg på det samme med egen vri - faller utenfor!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jakhelln og Døving ligger på Morgenbladet under "Æren og demokratiet" og "Legg hatet under lokk."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Beklager, riktig navn var Cornelius Jakhelln, og ikke Frobenius. Endrer det i opprinnelig innlegg også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sitter på i-pad og da fungerer ikke alltid linkene, men om du går inn på Aftenpostens sider og søker på Kvalshaug ligger "Gutterommet har begynt å snakke" som nummer 6, det er anmeldelsen av Trygekontoret. I samme arkiv ser du også at Kvalshaug er involvert i kulturkjerringdebatten. Det hadde gått meg hus forbi. Forøvrig en professor og voksen dame som svarer, så de er jo der, men for få;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her var det pathos så det holdt ("gutterommet")!Jeg kjente at dette var veldig vanskelig å ta alvorlig. Dette er ikke hva jeg forbinder med tyngde og autoritet i alle fall. Jeg har sett "Trygdekontoret" noen ganger, men aldri tenkt at dette var nasjonens redning, slik det ser ut som Kvalshaug mener.Selv om det var kulturkjerringene vi diskuterte så illustrerte dette stykket av Kvalshaug veldig godt mentaliteten til de unge mennene. Klarer ikke dy meg. Dette er en av kommentarene til Kvalshaugs kronikk:

Vidar Kvalshaug har like kritisk brodd som en død veps.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Reidun SvensliPirelliEster SSynnøve H HoelKorianderNinaHarald KChristofer GabrielsenNorahCarine OlsrødNtotheaAnniken RøilHeidiEirin EftevandReadninggirl30Bjørg RistvedtAnne-Stine Ruud HusevågMarenHilde H HelsethBård StøreDemeterPiippokattaIreneleserLilleviAnitaKirsten LundNicolai Alexander StyveLesevimsaEivind  VaksvikBritt ElinEgil StangelandAlice NordliPer Åge SerigstadsiljehusmorLene Nordahlingar hTone Maria JonassenSigrid Blytt TøsdalLars Johann MiljeAnita Ness