Denne romanen har jo fått mye god kritikk og mange liker den. Jeg har også fått gode forklaringer på hvorfor noen liker den tidligere, men selv avbrøt jeg og fikk aldri helt taket på hva som var så fantastisk. Synes det ble en hel masse babbel om trivialiteter. Et av Franzens hovedpoeng ser ut til å være at det moderne mennesket har alt og skusler bort denne valgfriheten i alkohol, utroskap, egoisme e.l. Det er jo et godt tema, men jeg synes ikke alle sidene er nødvendig i dette tilfellet.

Men jeg har boka fortsatt og vil gjerne høre dere begrunne hvorfor jeg bør fullføre:)? Hva var det med historien dere likte så godt, utover det som er sagt om språket?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Har nettopp svart Jon, men glemte å nevne språket. Det er glitrende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes nettopp det at han skriver så detaljert om et banalt tema er flott! Det handler jo i bunn og grunn bare om hvordan man velger å leve sine liv, og konsekvensene av disse valgene.

Det som fasinerer meg mest ved denne romanen, er Franzens evne til å gi karakterene liv. Jeg følte at jeg virkelig ble kjent med et par av dem, slik at når boka var utlest kjente jeg meg litt trist for at forholdet var over :)

Ellers må jeg bare tilføye at jeg elsker romaner hvor historien ekspanderer og blir til mange historier som går ut og inn i hverandre. Det hjelper jo litt å like det når man skal lese denne boka :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er ganske enig. Tror ikke Franzen er så opptatt av å være dyp og fantastisk. Han presenterer et liv med de trivialiteter liv inneholder. Hovedkarakterenes liv er ikke veldig mye mer spennende enn leserens. Det er bare fortalt på en forfriskende fine måte.

Strindin: Jeg synes du skal fullføre boka, om ikke annet for å få en avrunding på historien og la alle detaljene bli knyttet sammen på slutten av boka. Deretter kan du lese Den jiddische politiforeningen, eller hva den nå heter på norsk. Litt mindre vissvass, men mange detaljer som knyttes sammen på slutten :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når det først er snakk om avslutninger må jeg jo si at slutten på "Frihet" var fantastisk. Husker jeg ble rørt til tårer faktisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergOdd HebækJan Arne NygaardToveBjørg L.Thomas KihlmanKristine LouiseLailaEllen E. MartolgretemorAgnete M. HafskjoldKjersti SJon Torger Hetland SalteEivind  VaksvikTine SundalIngeborg GReadninggirl30Trude Jensenmay britt FagertveitKirsten LundEmil ChristiansenVibekeHarald KFarfalleLars Johann MiljeEirin EftevandrubbelDagfinn JakobsenMette-MLene AndresenNora KjærstadTom-Erik FallamarithcRonnyRandiAKetilRisRosOgKlagingHanneGodemineAjiniakra