Hevnens engel ble kåret til beste historiske kriminalroman i Sverige 2002. Handlingen foregår i 1840, og svært mye er gjenkjennelig fra boka ”Ondskap”, som omhandlet alle som ble henrettet i Norge på 1800-tallet.

Det er veldig rett på sak-beskrivelser her. Det være seg av voldshandlinger eller følelser og kroppsfunksjoner. Ingen overdrivelser, men heller ikke forskjønning av det som ikke er særlig vakkert. Dette gir boka et preg av autentisitet og realisme, men den er altså ikke for den sarte leseren. Boka inneholder også noen erotiske episoder som beskrives på samme befriende realistiske sett.

Vi følger morderen og hans tanker mens han begår mordene, men kjenner ikke hans identitet. Vi får gradvis mer informasjon om hva som er bakgrunnen og motivet for hans hevnprosjekt.

Det er mye direkte tale i boka. Offentlighetspersonene snakker vanlig bokmål, mens bondebefolkningen snakker noe som ligner mjøsdialekt av et eller annet slag. Det er ikke en selvfølge at alle lesere syns det er et vellykket grep.

Boka har den ekstra dimensjonen som gjør den til noe mer enn underholdningskrim.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Den er lagt i ønskeliste, hørtes veldig interesant ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryKirsten LundHarald KHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlPiippokattaTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig T