Jojo, jeg tenker også på dommedag, og mener man skal gjøre det i sånne saker. Det er allerede sagt at vi lagrer bøker i et hvelv i Rana kommune - må legge til at ingenting de får der oppe blir digitalisert uten at tittelen i tillegg finnes i to eks. i papirform også. De bedriver på en måte begge deler, selv om lesetjenesten for det de legger ut ikke er helt i vater enda (hele opplegget er i grunn et prøveprosjekt).

Det ser forøvrig ut som om mange ikke er klar over hva brettene har utviklet seg til, og hvordan potensialet for å forbedre dem egentlig ser ut. Det kommer til å skje mye på den fronten nå, man får bare håpe at Apple forblir en mindre aktør og ikke tramper ihjel alt før det er begynt.

Papirboka forsvinner nok aldri, men den overlver i framtida som et håndverk, tror jeg. Kanskje vi får renessanse-tilstander, hvem vet. Det er selvfølgelig presse og vitenskapelige publikasjoner som først og fremst blir påvirket av dette. Hva angår skjønnlitteratur aner jeg ikke, enkelte lager store filosofiske utlegninger om denne overgangen fra "papir til skjerm". Jeg tror det er veldig overdrevet.

Jeg ser prinsipielt innvendingen med batteritid, men for meg blir det meningsløst. Batteriet på en Kindle3 kan vare opptil en måned før det trenger å lades, garantert om WiFien skrus av. Det er ekstremt sjelden jeg leser mer enn ca to timer i strekk før jeg evt. fortsetter. Når det gjelder lagringsplass, kommer det nok snart et brett hvor man kan lagre titler i hundretusener, og fortsatt ha mye minne igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Det hjelper ikke med bøker i Mo i Rana hvis ingen kan få fatt i dem. ;) Og kan man komme inn til dette lageret om strømmen forsvinner? Antar de har nødgeneretor der men... Men altså, føler at både papirbøker og lesebrett er verdifulle på sin måte. Gleder meg i alle fall veldig til å utforske Kindlen som jeg fikk I DAG! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gratulerer med ny Kindle! Det er den beste investeringen jeg har gjort selv i år. Jeg er en tidligere papirfanatiker som nå definitivt har sett lyset. Det finnes ikke noe er mer praktisk for de vanlige pocketbøkene jeg leser og drasser rundt på. Bildebøker og reisehåndbøker er de eneste jeg ser verdi i å ha i papirformat enn sålenge til utviklingen av lesebrett også dekker disse.

Og dersom dommedag... Jeg tror vi har litt andre ting å fokusere på da enn Shakespeare, for å si det slik. Går verden under så går den under med bøker, oss og det hele. Dersom bare deler av verden går under er det ALLTID mulig å få strøm igjen. Det finnes alltid en kopi! På Svalbard har vi et frø-hvelv for slike scenarioer. Rana har bøkene sine. Andre deler av verden har malerier og skulpturer i hvelvene sine. Jeg har ingen tro på at kulturarven til menneskeheten forsvinner totalt dersom Yellowstone går i taket... :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et spørsmål om Kindle: Koster bøkene man laster ned på Kindle (fra Amazon) vesentlig mindre enn papir-utgavene? Hvor mye er det snakk om at man sparer?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryBjørg Marit TinholtReidun SvensliAnn ChristinBente NogvaIngunnJChristofferJohn LarsenEster SKirsten LundSynnøve H HoelGrete AastorpChristin SillibakkenMalinTheaG LNikkaDaffy EnglundBerit RSigrid Blytt TøsdalRolf IngemundsenPiippokattaMarie HolterEvaHanne Kvernmo RyeJulie StensethEileen BørresenTove Obrestad WøienChristinaLinda Rastenmay britt FagertveitLene AndresenHarald KAnniken LTanteMamieDemeterEllen E. MartolReidun Anette AugustinIngunn SBjørg L.