Jeg kommer ikke frivillig til å kvitte meg med mine papirbøker. Og om alt skulle bli digitalisert i min levetid så kommer jeg til å bli en flittig gjest i bruktbutikker, hvor man da forhåpentligvis fortsatt kan kjøpe papirbøker.

For meg er en del av leseopplevelsen å holde boken i hånden, kjenne vekten av den høre knirkelyden som oppstår når jeg åpner den for første gang, om boken er ny, og kjenne lukten av trykksverte. Det blir alt for upersonlig å sitte med en kald, teknologisk dings i hånden, kan ikke forstå at jeg skal kunne få den samme opplevelsen av det.

Det er mulig jeg er håpløst gammeldags, at jeg har helt feil holdning og følger feil vei. Men teknologi og duppeditter har aldri interessert meg, bøker og det å ha fulle bokhyller som sier mye om meg som person derimot, det interesserer meg. Kanskje jeg må si at jeg heldigvis kjenner folk som kan snekre bokhyller til meg også, om det skulle bli vanskelig å få tak i denslags i fremtiden.

Den enste fordelen jeg kan se med et lesebrett er at bagasjen blir lettere når man reiser, men jeg kan leve med tunge kofferter en stund til jeg. Jeg kan jo bare kutte ut noen par sko og heller dra med meg noen fler bøker.

Så, for meg er lesebrett uaktuelt akkurat nå, ikke dermed sagt at jeg ikke kan komme til å endre mening en gang i fremtiden, men jeg tror vel egentlig ikke det.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Jeg er helt enig med deg, men..... på reise har jeg funnet ut at det er mye enklere å ha med seg en MP3 spiller. Og siden jeg stort sett ferierer i Norge er det enkelt å finne et bibliotek i nærheten som har bøker jeg vil lese om igjen, eller lytte til før jeg evt. kjøper dem. Det har spart meg for en del kroner, men også fått meg til å kjøpe bøker jeg aldri trodde jeg ville like.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kunne ikke sagt bedre selv. Men når jeg er ute på tur... ser jeg fordelen med lesebrett. Men det blir aldri enten eller for meg nei. Det er nå litt dumt at de bare viser svart/hvit, da tenker på fakta bøker. Dessuten batteriet varighet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er også litt usikker på hvordan det er med lesebrett og bilder, om det finnes noen hvor man kan lese bøker med mye bilder helt problemfritt. Når jeg reiser leser jeg ofte en del om stedet/stedene jeg reiser til, og i mange sånne bøker er det bilder, gjerne i farger. Er litt redd opplevelsen kunne blitt amputert. For bøker med kun tekst er ser jeg jo fordelen ved reiser, men samtidig så tenker jeg at det kan bli klissete med solkrem og sand på stranden, og det å bekymre seg for å bli bestjålet i en storby. Og drar man på opplevelsesferie har man jo ikke alltid tilgang til strøm. Men, det sagt, det eneste som kan få meg til å kjøpe et lesebrett en eller annen gang må være at det er praktisk når man reiser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Angående strøm så er det jo det som skiller f.eks. Kindle (som jeg vet mest om) fra ulike "pads". Kindle har veldig lang batterilevetid, om den er så lang som de sier i reklamen gjenstår å se (for meg, da jeg får min ca. den 15). Når det gjelder reisehåndbøker ser jeg nok på bildene før jeg reiser. Når jeg er på stedet er det plasseringen av bussholdeplassen og slikt som gjelder. Da ser man jo tingene med egne øyne og trenger ikke bilder. Hvordan det fungerer på stranden vet jeg jo ikke enda, men pleier som regel å unngå sand uansett. ;) Pleier heller ikke smøre inn andre bøker med solkrem, dessuten har jeg ettui. Det som ofte skjer derimot er at heftede bøker går opp i limingen pga. varmen og plutselig har du mange hundre løse sider... Høy temperatur skal ikke, sier de, være noe problem med lesebrett.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har satt meg særlig godt inn i sakene her, så det er bare fint om du og/eller andre kan rette opp misforståelser. Greit å vite at Kindle visst nok skal ha god batterikapasitet.

Når jeg snakker om bilder i bøker, så er det mest fordi det da blir litt irriterende for meg å ikke se bildene om de beskrives i teksten. Joda, når jeg er på stedet kan jeg se det "live", men min autisthjerne synes liksom ikke det holder. Og på stranden har jeg aldri opplevd at pocketbøkene faller fra hverandre, men derimot at de blir klissete av solkrem (jeg har veldig lys hud og bruker mye) og dermed også blir litt skitne. Men etui er sikkert en fin ting ja, den ser jeg.

Ellers ser jeg også fordeler med lesebrett når man reiser, og om jeg noen gang kommer til å skaffe meg et så er det fordi det er praktisk på tur.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå høres det ut som jeg reklamerer voldsomt for lesebrett, men det jeg egentlig prøver å si er at på reiser tror jeg det har mange fordeler.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ser også fordelen når jeg er på sopptur, men da må det være i farger (selvsagt oppholdsvær). Eller på ferjer (på Vestlandet må man reise med ferjer enten det være seg Stavanger eller Bergen).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg RistvedtAnne-Stine Ruud HusevågMarenHilde H HelsethBård StøreDemeterPiippokattaIreneleserLilleviHarald KAnitaKirsten LundNicolai Alexander StyveLesevimsaNinaEivind  VaksvikBritt ElinEgil StangelandAlice NordliPer Åge SerigstadsiljehusmorLene Nordahlingar hTone Maria JonassenSigrid Blytt TøsdalLars Johann MiljeAnita NessBeathe SolbergBerit RAnn ChristinSynnøve H HoelCamillaMarit AamdallittymseIngebjørgDaffy EnglundFiolIngeborg GElisabeth SveeHeidi