Takk for svar. Jeg fant en link til NRK - lesebrett. Leste en plass vurderinger av de forskjellige lesebrett, men husker ikke hvor. Tror nok Apple iPad blir standard fremover, fordi der kan man legge inn norske bøker. Men man vet ikke helt hvor godt det er å lese på dette lesebrettet. Liker ikke å handle med kredittkort på nettet. Derfor handler jeg hos norske nettbutikker som tar inn utenlandske bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Jeg vet ikke om du blir beroliget av dette: Jeg kjøpte akkurat en bok med Kindlen min (fikk den for noen timer siden!), i.o.m. at min Kindle er registrert med mitt navn og et kredittkort knyttet til meg trengte jeg bare klikke på kjøp, og så fikk jeg boken i løpet av sekunder. Informasjonen de trenger, opplysninger om kort altså, har de allerede registrert på din bruker.

Noe som kanskje ikke har blitt nevnt så ofte er systemet med "smakebiter". Du kan, hvis du vil, få tilsendt noen sider slik at du kan prøvelese. Dette er riktignok noe du kan gjøre på mange vanlige bøker også (look inside this book), men når det gjelder Kindle-bøker gjelder dette alle så vidt jeg vet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for mer info må nå gå inn i tenkeboksen min!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vær oppmerksom på at NRK-lenken din er 1,5 år gammel. Verden har gått LANGT innenfor ebøker/lesebrett på denne tiden.

  • Antall lesebrett er mye større enn det fremkommer i den artikkelen.

  • De blander sammen lesebrett og "surfebrett", noe som heller ikke er særlig smart.

  • De har ikke fått med seg at det idag er en smal sak å konvertere bøker fra et format til et annet.

Hvis du vurderer å kjøpe et lesebrett bør du sette deg ned og starte med begynnelsen.

  • Har du pc? Bærbar?

  • Vil du ha et alternativ til pc'en (Ipad og tilsvarende), eller vil du ha et rent lesebrett?

  • Leser du mye der det er vanskelig å lade opp maskinen? (Ipad (og tilsvarende) bruker mer strøm, noe som betyr kortere lesetid enn om du velger et rent lesebrett)

  • LIKER du å lese på skjerm? Ipad mm blir som å lese på en vanlig dataskjerm. Lys bakfra osv. Lesebrettene er mer som å lese en vanlig bok (du må ha lys). Svært mange blir slitne i øynene av å sitte ved en dataskjerm, men svært FÅ har klaget over at de blir slitne av å lese med lesebrett.

  • TRENGER du internett på lesebrettet? (Du trenger ikke kjøpe ipad for å få nettilgang, men jeg er litt usikker på om lesebrettene kun kan koble seg til sider for kjøp av bøker, eller om de er aktuelle å bruke til vanlig sufring)

  • Trenger du TRÅDLØS tilgang til pc'en din med lesebrettet? Du kan få det, men det går ut over batterikapasiteten.

Personlig tenkte jeg følgende da jeg kjøpte lesebrett:

  • Jeg leser mye, jeg vil ha noe å lese på hvor jeg kan bære mange bøker samtidig.

  • Jeg vil ha lang batterikapasitet (ikke strøm på hytta, og som sagt, jeg leser MYE).

  • Jeg trenger IKKE internett på lesebrettet (jeg har PC, den klarer seg bra til det).

  • Jeg trenger IKKE trådløs tilgang til PC'en min (ingen av de andre bøkene mine har trådløst nett, så...)

  • Jeg vil ha STOR lagringskapasitet (jeg vil kunne ta med meg hele biblioteket mitt om jeg vil (nevnte jeg at jeg leser MYE?)

  • Jeg liker tanken på å lese på et lesebrett som er omtrent på samme måte som å lese på papir (men med mulighet for å justere skriftstørrelsen på siden ved behov).

  • Jeg vil ha et lesebrett som håndterer flere formater. (Da står jeg friere når det gjelder hvor jeg vil kjøpe bøkene hen.)

Så har jeg hatt lesebrett en stund, og tankene er som følger:

  • Batterikapasiteten er perfekt for meg.

  • Leseopplevelsen er omtrent som en vanlig bok. (Jeg blar med knapper eller på touch-skjermen)

  • "Flere formater"-tanken var grei nok, men ved å bruke dataprogrammet Calibre kan jeg konvertere til standardformatet for leseren, så jeg har ikke hatt så mye bruk for de andre formatene foreløpig.

  • "Masse lagringskapasitet" var en god ide, men jeg testet ut ved å fylle leseren med musikk (den kan spille musikk også, utrolig nok), og når minnet begynte å bli fullt så ble leseren tregere... Så... mye lagringsplass var kanskje ikke nødvendig. Jeg lagrer bøkene på pc'en, og legger dem på lesebrettet når de skal leses. Det holder å ha 15-20 bøker på brettet om gangen.

  • Jeg savner av og til trådløs tilgang til datamaskinen, men jeg tror jeg vinner på at jeg har batterikapasitet på så mange dager som jeg har nå... Trådløs tilgang ville redusert dette VESENTLIG.

Jeg fant ut at Sony PRS-650 passet greit for meg. Men det er helt sikkert andre lesebrett der ute som vil passe dine kriterier.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

TRENGER du internett på lesebrettet? (Du trenger ikke kjøpe ipad for å få nettilgang, men jeg er litt usikker på om lesebrettene kun kan koble seg til sider for kjøp av bøker, eller om de er aktuelle å bruke til vanlig sufring)

Kindle 3 har ein enkel nettlesar. Den er ikkje noko godt alternativ til internett på PC, men fungerer til å lesa nettaviser, twitter og facebook for mobil og liknande.

Sjølv er eg nøgd med min kindle 3. Dersom eg skulle kjøpt eit nytt, ville eg valgt eit med elektronisk papir og om mogleg eit det er lett å få både norske og utanlandske bøker til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

IPad har LCD skjerm med baklys. Det er en helt annen type skjerm en de typiske lesebrettene, de har ikke baklys, og kan leses ute i sola. Det er problematisk om man bruker LCD-skjerm. Kunne ikke tenke meg å lese på den typen skjerm, men hvis jeg hadde penger å kaste vekk kunne jeg brukt en IPad til andre ting, som surfing o.l.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

IngunnJChristofferJohn LarsenEster SKirsten LundSynnøve H HoelGrete AastorpChristin SillibakkenMalinTheaG LReidun SvensliNikkaDaffy EnglundBerit RSigrid Blytt TøsdalRolf IngemundsenPiippokattaMarie HolterEvaHanne Kvernmo RyeJulie StensethEileen BørresenTove Obrestad WøienChristinaLinda RastenAnn Christinmay britt FagertveitLene AndresenHarald KAnniken LTanteMamieDemeterEllen E. MartolReidun Anette AugustinIngunn SBjørg L.Bjørg  FrøysaaRune U. FurbergIna Elisabeth Bøgh Vigre