De fysiske bokhyllene kommer nok ikke til å forsvinne, men kanskje de blir mindre med tiden. For meg er det viktig med bokhyller og bøker, men det er absolutt ikke viktig for meg å eie alle bøkene jeg leser. Leser endel bøker som det er forskjellig kvalitet på og ved hjelp av e-bøker slipper jeg å ha disse i bokhylla mi, der det eneste de gjør er å ta opp plass.

Kanskje det kommer til å føre til høyere kvalitet på bokhyllene og mindre kasting av bøker.

For meg er ikke alle bøker verdt å ta vare på, men da blir jo spørsmålet hvem som skal bestemme hva som er verdt å verne om. Og hvem skal ta vare på de?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Angående det siste du sier tenker jeg at det også er et spørsmål når det kommer til digitalisering av bøker. Vil bøker som bare et fåtall er interessert i bli tilgjengelig digitalt? Det at bare et fåtall er interessert i en bok trenger jo ikke bety at den ikke er viktig/god osv. Bøkene det finnes flest av fysisk nå er jo ikke nødvendigvis så verneverdige.

I Norge har vi jo heldigvis et nasjonalbibliotek som skal ta vare på alt (så vidt jeg vet), men det betyr jo ikke nødvendigvis at bøkene er spesielt tilgjengelige.

En ting med lesing av digitale bøker, tenker jeg, er at det kan redusere tilfeldige funn av bøker. Mange ganger jeg har ruslet rundt i en bokhandel eller et bibliotek og plutselig fått øye på en bok jeg ikke visste jeg hadde lyst til å lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå er vel fortsatt digitale bøker relativt nytt så etterhvert tror jeg det heller blir ett omvendt problem med tanke på tilgjengelighet for bøker som har ett snevert publikum. Tror det er lettere å gi ut disse digitalt og droppe fysiske bøker. Det må jo være billigere å utgi bøker på nett enn å trykke de.

Å ha tilgang til digitale bøker har faktisk åpnet en helt ny verden for meg. Har lastet ned bøker jeg aldri ville funnet på å lese ellers, både fordi de er lett tilgjengelige og ofte gratis. Synes derfor ikke det er ett problem med de tilfeldige funnene, man finner de bare på nett istedet for ett annet sted.

Nå høres det ut som jeg er helt for digitale bøker, og det er forsåvidt riktig, men jeg er også veldig glad i fysiske bøker. Det er ikke noe som kan erstatte en tur i bokhandelen der du kan se og kjenne på bøkene, tror derfor det alltid kommer til å finnes side ved side.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det jeg tenkte på var allerede utgitte bøker, når det gjelder nye bøker er jeg selvsagt enig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da er jeg redd for at du har rett ja, det meste går vel på etterspørsel så det er nok en fare for at disse ikke blir digitalisert (usikker på om det er ett ord, men du skjønner sikkert hva jeg mener :-))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliHilde Merete GjessingTor Arne DahlIngunnChristofferAnne-Stine Ruud HusevågIngunnJDiddiHanne Kvernmo RyeIngeborg GCecilie EllefsenTone HHarald KLinda PaulsenNils PharoKirsten LundTorill RevheimHeleneÅsmund ÅdnøyHenrik  Holtvedt AndersenritaolineToveLinda NyrudBirkaPiippokattaNicolai Alexander StyveLailaBjørn BakkenBård StøresiljehusmorAkima MontgomeryBeathe SolbergKjerstiEster STorAmanda ALilleviFrisk NordvestAnn-Kristin RobstadJMerethe Solstad