Hvilken sci-fi forfatter er det som var/er pedofil?

Ellers kan det nok være at jeg nok vil styre unna slike forfattere. Et eksempel er kanskje Orson Scott Card som nå viser seg som smårabiat kristenfundamentalist etter å ha skrevet om Hamlet for et "moderne" publikum og hevder at homofili kommer av misbruk i ung alder bla. Jeg liker fortsatt Enders spill, men har vel de siste åra sluttet å lese noe av ham pga. hans tildels veldig konservative kristne holdninger :)

Anmeldelse av nevnte Hamlet finnes her: Orson Scott Card Hamlet

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Det er Arthur C. Clarke. Han innrømmer det selv, så det er ikke særlig tvil der. Jeg husker det var en bok han hadde skrevet som hørtes interessant ut, men jeg får meg bare ikke til å plukke opp noe av en jeg misliker så sterkt. Om forfattere er humørsyke og sære betyr jo ingen ting, men når de misbruker barn blir det noe annet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er mange år siden jeg fikk høre om disse beskyldningene mot Clarke, men jeg kunne ikke tro det, og selv benektet han det på det sterkeste. Jeg vet ikke hvorfor han nå i en alder av 80 år innrømmer å være pedofil. Det kan ikke forsvares med at det er en sykdom, eller en legning. Du kan ikke leve ut din legning, hvis det skader et annet menneske. - Nei, jeg føler ikke for å lese bøker av en sånn mann.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ah, stemmer, husker vagt noe om hr Clarke. Han er ikke akkurat min favoritt sf-forfatter uansett. Dog er Rendezvous with Rama fortsatt bra. Foretrekker Asimov i den generasjonen der ift. Clarke:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fins neppe noen bedre enn Asimov i den genren..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

IngeborgChristofferAlice NordliHilde Merete GjessingTor Arne DahlIngunnAnne-Stine Ruud HusevågIngunnJDiddiHanne Kvernmo RyeIngeborg GCecilie EllefsenTone HHarald KLinda PaulsenNils PharoKirsten LundTorill RevheimHeleneÅsmund ÅdnøyHenrik  Holtvedt AndersenritaolineToveLinda NyrudBirkaPiippokattaNicolai Alexander StyveLailaBjørn BakkenBård StøresiljehusmorAkima MontgomeryBeathe SolbergKjerstiEster STorAmanda ALilleviFrisk NordvestAnn-Kristin RobstadJ