Så heldig du er! Jeg vet at mange baskere ønsker bildet tilbake dit det hører hjemme (Euskadi), og det skjønner jeg godt. Bildet var jo i utlendighet under Franco, fordi Picasso ville det slik. Uansett må det være en opplevelse å se det store bildet i levende live.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Ja jeg vet.... Jeg gleder meg (gruer også på en måte).
Euskadi - hvor er det? I Baskerland?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er det baskiske navnet ja. Jeg heier litt på dem, fordi jeg har lest en del baskerhistorie i forbindelse med et eksamensessay jeg skrev. De har blitt behandlet ganske dårlig opp gjennom tidene. En av tingene som har blitt sterkt mistenkeliggjort og undertrykt er språket. Det var til tider forbudt å bruke språket, og jeg vet at voksenopplæringssteder der de lærer baskisk har hatt store problemer også de siste årene, usunn nasjonalisme må vite. Tenk at baskisk er et helt unikt språk som ikke er i slekt med noen andre språk i verden!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

DinaIreneleserRandiAElin SkjerengAnn-ElinMarit HøvdeHarald KDaffy EnglundFindusNorahTone Maria JonassenTor-Arne JensenRufsetufsaJulie StensethHarald AndersenPiippokattaEvaBjørg RistvedtVannflaskeTherese HolmEgil StangelandMcHempettTor Arne DahlStian AxdalHeleneRonnyHeidi BMarianne NordeideAnniken RøilGrete AastorpBjørg L.Kirsten LundChristofferTrude OmaMartineTjommiPer Åge SerigstadLars MæhlumBerit RBjørg  Frøysaa