Denne boken fant jeg i et lite antikvariat mellom hundrevis av bøker i alle varianter. Det var vel et rent slumpetreff at jeg trakk fram akkurat denne boken, men magefølelsen (som jeg alltid legger min lit til i slike situasjoner) tilsa at det var den jeg skulle kjøpe. Det viste seg å være en god avgjørelse.

Boken omhandler filosofen, matematikeren, astronomen, og ikke minst familiefaren, Galileo Galilei. Gjennom vitenskapsmannens utrolige, strabasiøse liv maler forfatteren et levende bilde av en ekstraordinær mann og hans samtid, på godt og vondt. Et kjernepunkt i (og et grunnlag for) boken er de hundre bevarte og rørende brevene fra hans datter, Maria Celeste.

"Galileos datter" er en svært interessant og informativ bok, samtidig som den er engasjerende, til tider sjokkerende, og ikke minst: dypt rørende.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg har også hatt gleden av å lese denne boka. En rørende historie på så mange måter, der både far og datter møter vansker og store utfordringer i livene sine.
Interessant å følge den store mesters arbeid, forfatterskap og ikke minst hans korrespondanse med datteren som tidlig ble innskrevet i et kloster og som var ham til stor glede og støtte.

En varm og velskrevet bok om Galileo Galilei og hans datter, og som har undertittelen:
Et historisk drama om vitenskap, tro og kjærlighet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsTuridmajaEllen E. MartolTanteMamieHarald KHenrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagKirsten LundTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineHilde H HelsethMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTheaTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMarenJarmo LarsenGrete AastorpLinda RastenAnniken Røil