"Fanger og opprørere" var Odd W. Suréns debut i 1985. Vi finner en samling av seks noveller, og ikke uventet dreier mye av temaene til hovedpersonene seg om tittelen på boka.

Når vi kommer inn i livene deres er de fleste mennene vi møter fanger på en eller annen måte. Og gjennom opplevelser og innsikt, så gjør de opprør mot det livet de har levd, og går nye veier.

Karakterene er ikke fullt så sære og morsomme som Tommy Kristoffersen og andre senere "typer", men språket til Surén i denne novellesamlingen er noe helt utenom det vanlige. Han formelig broderer med ordene, og resultatet blir et vakkert og fargerikt klede i Hardangersøm.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Nå er novellene lest og jeg er helt enig i din omtale av boka, veldig bra oppsummert, Gretemor.
Surèn skriver så bra om livets mange fasetter for disse menn, som på ulike områder sliter eller har slitt med livene sine. Hans beskrivelser er så gjennomførte og tilsynelatende så virkelige at de kunne nok ha vært historier fra virkeligheten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flott, jeg vil også lese denne boka :)
Liker måten han skriver på, enkelt og samtidig veldig fascinerende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du finner anmeldelse av "Adgangstegn" fra NRK P2 her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg anbefaler også den siste novellesamlingen hans "Adgangstegn". Den er å få kjøpt på Billigkroken, Aschehoug til 79,- (innb).

Absolutt verdt pengene og vel så det. En fascinerende forfatter som fortjener flere lesere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

GroIngunnHarald KCamillaRonnyNicolai Alexander StyveVibekeHegeRisRosOgKlagingLars MæhlumGeir SundetMette-MPiippokattaAud- HelenKirsten LundVanja SolemdalEgil StangelandElisabeth SveeMorten MüllerPär J ThorssonSissel ElisabethTine SundalAstrid PedersenCathrine PedersenBjørg Marit TinholtKarin BergHilde H HelsethEvaPer LundMonica CarlsenAnne Berit GrønbechMaikenBerit RkriraSynnøve H HoelTorill RevheimEllen E. MartolgretemorKristine LouiseReidun Anette Augustin