[ Slettet av bruker ]

Viser 5 svar.

Det høres litt voldsomt ut at vikingtida " først og fremst var prega av frykt og liding for størstedelen av befolkninga". Så vidt jeg vet hadde mennskene langt bedre helse i denne tida enn i senere hundreår. For min del mener jeg det har vært lagt for liten vekt på det positive i denne tidas kultur, for eksempel det fantastiske hådverket. De fleste dro jo IKKE i viking. Dessuten har det vel ikke vært mangel på fokus på ofre?

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Vikingene brakte jo materialer og varer hjem som var med på å skape den materielle kulturen som fantes i Norge på den tida. Altså et bidrag til utviklinga av håndverk. Dessuten handlet de også, det var ikke bare røverier hele tida.

Har lest en del bøker om denne perioden. Denne boka har jeg ikke lest, fordi jeg har hørt negativ omtale om den før. Selv har jeg ikke merket plagsomt mye romantisering av vikingtida.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Er klar over definisjonen av "å dra i viking". Må bare beklage at jeg bidrar til forvirringa med å bruke ordet vikingene. Det er jo slik at dette ordet brukes av de fleste for å betegne menneskene på denne tida, også av mange fagfolk. Folk flest har ikke noe forhold til begrep som yngre jernalder osv.

Tja, holder på med en annen bok, en eller annen Penguin om vikingenes reiser som jeg må bli ferdig med først. Pluss mange andre. I.o.m. at jeg som sagt har hørt flere uttale seg negativt om denne boka kommer den et stykke ned på "må lese-lista". Men den er notert. Skjønner at du fikk noe ut av den i alle fall.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

ChristofferAlice NordliHilde Merete GjessingTor Arne DahlIngunnAnne-Stine Ruud HusevågIngunnJDiddiHanne Kvernmo RyeIngeborg GCecilie EllefsenTone HHarald KLinda PaulsenNils PharoKirsten LundTorill RevheimHeleneÅsmund ÅdnøyHenrik  Holtvedt AndersenritaolineToveLinda NyrudBirkaPiippokattaNicolai Alexander StyveLailaBjørn BakkenBård StøresiljehusmorAkima MontgomeryBeathe SolbergKjerstiEster STorAmanda ALilleviFrisk NordvestAnn-Kristin RobstadJMerethe Solstad