Da har jeg fått lest denne, og jeg er redd jeg ikke er like begeistret som øvrige deltakere i denne tråden. Jeg hadde kanskje for høye forventninger etter det jeg hadde lest her inne. Boken er på ingen måter dårlig - og til tider riktig god - men litt skuffet ble jeg nok.

Vi følger tre generasjoner kvinner, og deri ligger litt av problemet for meg. Tiden går rett og slett for fort unna, årene flyr, og verken Pajarita eller Eva blir troverdige og virkelige personer for meg. Det blir litt for mye handling på overflaten og for lite dybde rundt avgjørende hendelser i deres liv.

Jeg synes det begynner på samme måten når det er Salomé som blir forgrunnsfiguren. Men for meg skjer det en veldig positiv endring i boka fra hun blir satt i fengsel - en endring som holder seg også i tiden etter at hun har kommet ut i samfunnet igjen. Jeg synes prosaen blir bedre, og Salomés følelser, tanker og handlinger blir skildret på en slik måte at det virkelig tar tak i meg, det blir troverdig og gripende, og hun kommer inn under huden min på en helt annen måte.

Alt i alt en ganske bra bok, men ikke en som gjør varig inntrykk på meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg er forsåvidt enig med deg når det gjelder dybden i skildringen av de to første generasjonene, men terningen landet på en femmer likevel. Delvis fordi jeg er imponert over en god debut, og delvis på grunn av den historiske beretningen fra et land jeg bare hadde vage forestillinger om fra før. Men der ligger kanskje svakheten også: Jeg tror forfatteren har hatt altfor mye på hjertet.

Å levendegjøre kvinneliv, trekke forbindelser til gamle indianermyter så vel som Montevideos demokratiske og kosmopolitiske fortid - pluss den blodige historien fra nær fortid, også i nabolandene. Det blir litt av et løft, - som hun ikke makter helt. Trass i alle innvendinger ble jeg altså likevel trollbundet. Og slutten var jo genial!

Er det forresten andre som har grublet over tittelen? Selv om "fjellet" i Montevideo ble forklart greit nok, er det uklart for meg hvilken forbindelse det hadde med selve historien.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadKirsten LundTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude Jensen