Da er klokka passert 12 på lille julaften, og det er på tide å annonsere riktig besvarelse og hvem som er vinneren av Minette Walters bok.

Sitat 1 er skrevet av Erlend Loe (G)
Sitat 2 er hentet fra Gert Nygårdshaugs Himmelblomsttreet (E)
Sitat 3 er fra Kjærstads Kongen av Europa (B)
Sitat 4 er skrevet av Bjørnstjerne Bjørnson (J)
Sitat 5 står i boka Beatles (D)
Sitat 6 er fra Den blinde glassveranda (A)
Sitat 7 er skrevet av Stein Mehren (H)
Sitat 8 finner dere i Kiellands Garman og Worse (I)
Sitat 9 er hentet fra Korset av Sigrid Undset (C)
Sitat 10 står i Dag Solstads debutroman Irr! Grønt! (F)

Det var en liten thriller knyttet til valg av vinner, da Brit Honningsvåg var først ute med riktig besvarelse tidlig om morgenen dagen etter at oppgaven var lagt ut. Men så viste det seg at Nils Torvald Østerbø hadde svart i feil kommentarboks allerede klokka 4 om natta (Dette er verifisert av André). Hans besvarelse var også riktig. Siden Nils Torvald altså var først ute, går han av med seieren. Nils Torvald, send adressen din til meg i en privat melding, så mottar du en bok i posten. :)

Jeg takker for deltagelsen, selv om jeg kanskje trodde den skulle være enda større. Av 2000 bokelsker er det bare 6 som har gjettet. Enten var det for vanskelig eller så liker ikke bokelskere konkurranser. Jeg vet ikke. Uansett ønskes alle mine nye venner her inne en riktig fredelig julehøytid med flotte bøker under treet og mange gode lesestunder.

God jul!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 8 svar.

God jul, alle saman, og takk for det flotte initiativet, Jan! Eg har tenkt litt på korleis ein slik konkurranse kan gjerast meir inkluderande, og her er mine tankar rundt det.

Alle som deltok i konkurransen hadde funne fram til dei fem forfattarane Kielland, Undset, Wassmo, Saabye Christensen og Loe. Desse fem er lette å kjenna igjen anten stilistisk (som Loe) eller tematisk (som Wassmo). Dei to forfattarane som var vanskelegast å plassera, var Solstad og Mehren, som gjerne vart forveksla. Ikkje rart, sidan bøkene deira er om lag samtidige og opphavsmennene begge er djupt samfunnskritiske. Apropos menn var åtte av ti representerte forfattarar nettopp det. Dette, saman med "overrepresentasjonen" av nyare bøker, kan òg ha ført til vanskane med å skilja verka frå kvarandre. For lettare å kunna sjå forskjell på dei ulike forfattarane, kunne det vore ein idé å ha ein 50/50 kjønnsbalanse i tillegg til at bøkene ikkje overlappa kvarandre kronologisk. Ein kunne t.d. bruka bøker som kom ut med ca. 15 års mellomrom. Dette òg for å gjera gjenkjenninga av dei lettare på stilistisk og språkleg grunnlag.

Men eg trur hovudgrunnen til den dårlege oppslutninga om konkurransen var den opne først til mølla-svarforma. Sidan alle kunne sjå svara til kvarandre, vart dermed det viktigaste momentet å svara ulikt alle andre. Dersom ein då fann fram til eit svar som var identisk med eitt som allereie var posta, var det ingen grunn til å delta sjølv. Mitt forslag til gjennomføring av evt seinare konkurransar av denne typen vert derfor å gjera svaravseiinga hemmeleg, og at vinnaren vert kåra gjennom loddtrekning blant dei som har levert korrekte løysingar innan frista. Dette for å gi folk incentiv til å koma med løysingsforslag heilt fram til deadline.

Når det gjeld bokpremien denne gongen, føreslår eg at Jan trekkjer lodd mellom oss som deltok, sidan vi var så få, og folk har jobba mykje med løysingsforslaga sine.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da har jeg trukket en vinner, og det ble Brit Honningsvåg. Brit, dersom du vil ha en bokpremie tilsendt, så må du sende meg adressen din i en melding til meg. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et generøst tilbud, Nils Torvald. Da kommer jeg tilbake med ny vinner. Når det gjelder konkurransens innhold og struktur, er alle velkomne til å lage nye konkurranser. Det krever litt tid, men er morsomt arbeid. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig kjekt med konkurranse, og er enig det med å sende melding gjør at en ikke kan titte. Fikk ikke med meg denne gangen at det var en konkurranse. Det er så mye å lese og se på her inne. Sett gjerne i gang en gang til, og da skal jeg være på hugget :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjempegøy med konkurranser Jan!

God ide å sende inn svarene til postboksen istedenfor å legge ut i svarrekka. Det må ikke være for enkelt heller, da blir det kjedelig :-)

Jeg tror den største utfordringen er å i det hele tatt få med seg at konkurransen finnes. Ser man ikke innlegget idet det legges ut, forsvinner det fort i nye tråder. Vet ikke helt hvordan dette kan løses.

Uansett - god jul til alle og en ekstra juleklem til deg Jan :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Gratulerer til Nils Torvald! Konstanterer at jeg ganske riktig gjenkjente de tre jeg har lest. Pluss et par til. Artig!

Takk for utfordringen, Jan! Og god jul!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei Jan :-)

Jeg får snakke for meg selv. Jeg elsker konkurranser, men jeg syntes denne var vanskelig. Jeg måtte virkelig jobbe veldig for å kunne levere svar.

Som deg er jeg skuffet over at så få har giddet å være med på denne konkurransen.

Har ikke sjekket ut hvor mange rette jeg hadde, men jeg gratulerer Nils Torvald.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Astrid Terese Bjorland SkjeggerudAnn Helen EToveTorill RevheimBeate KristinEster SDemeterMonica CarlsenPiippokattaJan Arne NygaardIrakkKirsten LundHarald KRune U. FurbergalpakkaHelge-Mikal HartvedtTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsGeir SundetBeathe Solbergingar hKjell F TislevollTherese HolmJohn LarsenAvaDolly DuckEli HagelundJarmo LarsenNinaGunillaTore OlsenReadninggirl30Ingeborg GTor-Arne JensenBård StøreOleHanneTanteMamieAkima MontgomeryIngvild S