Så enig i det du skriver! Både i beskrivelsen av Pickwick-klubben og i din holdning til boken. Jeg hadde heller ikke lest den, hadde det ikke vært for denne tråden. Tusen takk!

Dessuten må Pickwick-klubben være en gave til alle som er interessert i det britiske kjøkkens tradisjoner. Av drikke har jeg notert meg et vell av:
øl, vin, brennevin, toddyer og punsjer - varm toddy, nine-pence-toddy, gintoddy, portvinstoddy, varm hyllebærvin, konjakk, punch, rom, ananasrom, portvin, sherry, gin, rompunsj, melkepunsj, rødvin, portvin, utenlandsk vin, madeira, grogg og dog's nose (varm portvin, strøsukker, muskat og gin).

Sikkert var det enda flere, som jeg har gått glipp av! Kom igjen!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Jeg fant enda en: Kirsebærbrennevin. Den synes jeg høres litt god ut, om ikke veldig sterk..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Med og uten alkohol: limonade, te(du store min så mye te de drikker i England), kaffe, "cherry brandy", likør, champagne, og "gin med en duftende essens av kryddernellik,"...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Og ikke bare for å nyte, men også som medisin - ved feber, utmattelse, de fleste andre lidelser og alle disse besvimelsene.
Til og med til barna serveres og drikker øl, gin-toddy, portvin mm. Og dermed er vi over ved de mer alvorlige sidene hos Dickens. Kanskje er det nettopp denne kombinasjonen av dyp samfunnskritikk og satire som facinerer oss.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja - ikke sant dette også må være utslag av Dickens' folkelivsskildring hånd-i-hånd med samfunnskritikk? At folk i absolutt alle aldre drakk alkoholholdige drikkevarer, var "normalt" en gang i tiden. Er jeg ute og kjører når jeg tror at det fortsatt ikke var særlig sunt å drikke vann i London på Dickens' tid - fordi vannkvaliteten var så dårlig? Her må dere gjerne korrigere meg, altså. Det var i forbindelse med at jeg lærte om bildene til William Hogarth at jeg tok inn over meg at småbarn fikk øl... Men det var på 1700-tallet. Hogarth laget noen bitende satiriske og voldsomt populære bildeserier om moral og (først og fremst) umoral - blant annet fremstilte han hvordan alkoholen ødelegger i samfunnet. De to trykkene Beer Street and Gin Lane er de fremste eksemplene på dette.

Så langt om alkoholens forbannelser - nå tror jeg at jeg må ta meg en tur ut på kjøkkenet og slå opp noen oppskrifter på punsj, bisp, eggnog - og dog's nose! Har jeg virkelig aldri hørt om før - en spesifikk takk for at du nevnte denne Lillevi, sånne detaljer bringer dagen da jeg skal sette meg ned med Pickwick-klubben for et nytt forsøk, stadig nærmere.... :-D

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Må innrømme at alle de forskjellige drikkene har gått meg hus forbi så det var artig at du nevnte. Kan ha noe med at alt annet enn øl blir for sofistikert for meg :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Obs! Avslørende for meg??
Var ikke ment som annet enn en rent kulinarisk observasjon...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det eneste det avslører er at du er opptatt av godt drikke:-) Det er heller jeg som avslører meg som ukultivert tenker jeg:-) Er veldig glad i god mat, men har ennå til gode å komme over en drink som faller i smak. Er nok derfor jeg ikke la merke til alle de forskjellige typene.

Morsomt å legge merke til nye ting ved hjelp av dere her!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

He, he, en spøk :-)

Men jeg må si jeg ble facinert over hvilke uhorvelige mengder mat og drikke pickwickianerne og deres venner greide å tylle i seg! Imponerende!
Og penger var åpenbart ikke et problem (selv om selveste mr. Pickwick gjestet gjeldsfengselet)...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var mye mat og drikke på de herremennene ja, rart de ikke rulla på slutten. Eller det gjorde vel kanskje den lill gutten innemllom forresten:-)

Fikk inntrykk av at Mr. Pickwick var en velholdt mann selv, til tross for sitt prinsipielle besøk i gjeldsfengselet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, jeg gjorde meg noen tanker om dette, hvordan de bare kunne reise rundt og drive på med det de ville - uten å gjøre et dagsverk!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er jo folk som har den luksusen idag og, av ulike grunner. Såvidt jeg har fått med meg får vi ingen forklaring på hvor pengene kommer fra, men det var vel kanskje sånt man ikke snakket om på den tiden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågsvarteperHarald KNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LKirsten LundEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtTanteMamieVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica Carlsen