Å sammenligne The Road med denne synes jeg er litt søkt. Visst møter man et dystert fremtidsscenario i begge bøkene men der stopper likhetene rent innholdsmessig. Mens McCarthys skrekkinngytende visjon nærmest minner om Hobbes fremstilling av hensynsløse barbarer i naturtilstanden, tegner Atwood et bilde av mennesker som klarer seg godt i nettopp denne tilstanden etter sivilasjonens fall.
Viser 5 svar.
Jeg skjønner ikke helt hva du mener når du sier "mennesker som klarer seg godt". Slik jeg leser det, er Snømann/Jimmy på full fart mot sin egen utslettelse. Visst finner han omsider fram til noen artsfrender, men jeg ser ikke mye håp i sluttscenen!
Spennende bok, og dyster advarsel om hva menneskelig intelligens kan (mis)brukes til.
Det jeg tenker på her er den nye genmodifiserte menneskerasen og ikke Snømannen. Han og eventuelt andre gjenlevende vil nok snart dø ut. Men mener forfatteren gir uttrykk for en viss optimisme når det gjelder fremtidsutsiktene for den nevnte gruppen.
Hver sin tolkning. "Crakes barn" oppfattet jeg faktisk ikke som mennesker, men som velprogrammerte roboter. Mener du at Crakes gjerninger kan redde verden?
Hm, hvorfor tror du de var androider?
Androider eller humanoider - fagspråket her behersker jeg ikke. De var programmert til et visst livsløp: Rask vekst til kjønnsmoden alder, kort liv, brunsttid, fredelig oppførsel, sorgløshet, lydighet, ingen humor, enkel kost, og rovdyrene angrep dem ikke. Mennesker? Nei ...