Bedre enn The Road, vil jeg mene. Ikke så monoton, med vekslinger i tidsplan og med Atwoods kyndige hånd om oppbygningen. Som å lese en god film. Men med den samme opplevelsen som i The Road av å kunne lukte og smake undergang og sivilisasjonssammenbrudd.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Å sammenligne The Road med denne synes jeg er litt søkt. Visst møter man et dystert fremtidsscenario i begge bøkene men der stopper likhetene rent innholdsmessig. Mens McCarthys skrekkinngytende visjon nærmest minner om Hobbes fremstilling av hensynsløse barbarer i naturtilstanden, tegner Atwood et bilde av mennesker som klarer seg godt i nettopp denne tilstanden etter sivilasjonens fall.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skjønner ikke helt hva du mener når du sier "mennesker som klarer seg godt". Slik jeg leser det, er Snømann/Jimmy på full fart mot sin egen utslettelse. Visst finner han omsider fram til noen artsfrender, men jeg ser ikke mye håp i sluttscenen!

Spennende bok, og dyster advarsel om hva menneskelig intelligens kan (mis)brukes til.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det jeg tenker på her er den nye genmodifiserte menneskerasen og ikke Snømannen. Han og eventuelt andre gjenlevende vil nok snart dø ut. Men mener forfatteren gir uttrykk for en viss optimisme når det gjelder fremtidsutsiktene for den nevnte gruppen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hver sin tolkning. "Crakes barn" oppfattet jeg faktisk ikke som mennesker, men som velprogrammerte roboter. Mener du at Crakes gjerninger kan redde verden?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hm, hvorfor tror du de var androider?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Androider eller humanoider - fagspråket her behersker jeg ikke. De var programmert til et visst livsløp: Rask vekst til kjønnsmoden alder, kort liv, brunsttid, fredelig oppførsel, sorgløshet, lydighet, ingen humor, enkel kost, og rovdyrene angrep dem ikke. Mennesker? Nei ...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Etter å ha lest den uavhengige oppfølgere Year of the Flood, som jeg syes var kjempeflott, har jeg kjempelyst til å lese denne. Elsker språket til Atwood, og persongalleriet hennes er herlig. I the Year of the Flood er det andre karakterer enn Oryx og Crake, disse to refereres til hovedsakelig, men jeg ble veldig nyskjerrige på dem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Martine DHilde SLinnAEDolly DuckJohn LarsenHegeEivind  VaksvikBenedikteAlice NordliNils HBertymarithcToveAnna REllen E. MartolIngunn SEileen BørresenQuijoteJarmo LarsenGodemineLilleviTorill Elisabeth RevheimKirsten LundHarald KMangosaft45ingar hTorAnette  KureSigrid NygaardAkima MontgomeryLesevimsaMarianne  SkageHeleneMarit HåverstadBjørg Elin NærlandBerit RJulie StensethSophieSynnøve H HoelHilde Merete Gjessing