Hva handler boken om? Hans Petter Aastorp(bedre kjent som HP) er på Modum cup på Åmot stadion en dag i 1978. En eller annen gærning sniker seg inn i speakerbua og setter på Anarchy in the UK med Sex Pistols. Det blir et realt oppstyr, det er ikke spesielt mange som liker pønk på lille Åmot. Ordføreren krever at synderen skal stå frem, han anmelder ugjerningen til politiet og ber de prioritere denne skandaløse saken.

Dette er opptakten til dannelsen av Åmots første punkband og et svært begivenhetsrikt år for 15 år gamle HP og gutta på utsia.

Mine tanker om boken? Jeg blir helt varm på innsiden av å tenke på denne boken og hovedpersonene HP, Perry, Bønna og Deniro. Gutta er ganske så ulike men de har alle noe til felles, de er ikke helt A4. Jeg tror alle som er vokst opp på 70-, 80- og delvis på 90-tallet, vil kjenne seg igjen i boken og spesielt vil særlig guttene huske hvordan det var å være 15. Selv om det er aller mest morsomt er det også alvorlige temaer som tas opp i boken som narkotika, kjærlighetssorg og overgrep.

Dette er en bok som nok kanskje oppleves på best mulig måte om man hører på lydbok siden den er skrevet på dialekt fra Buskerud. Det er veldig fint å høre forfatteren selv lese boken på sin dialekt samt at leseren innimellom får høre punk låtene bandet har laget. Tar jeg ikke veldig feil så er det forfatteren selv som synger. Det er faktisk veldig fengende, jeg tok meg selv i å synge på sangene for meg selv etter at boken var ferdig.

Noen vil vel kanskje si at jeg er litt inhabil, jeg har vært på Åmot og i traktene rundt mange ganger, jeg har tilogmed spilt fotball mot lagene som nevnes. Dialekten boken skrives(leses) på er veldig kjent for meg siden dialekten jeg snakker er så ogsi identisk. Men uansett hvor jeg hadde vært fra i landet så endrer ikke det på det faktum at Anarchy in Åmot er en knallgod og morsom oppvekst roman som fortjener å bli lest av det norske folket.

Omslaget: Kult - gir assosiasjoner til den tiden da jeg var barn og vi stadig gjorde "viktige" opptak på kassett.

Fantastisk leseropplevelse, gutta på utsia og låtene deres kommer til å følge med meg lenge.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Jeg avbrøt denne boka fordi jeg syns dialekten ble litt slitsom, men må kanskje plukke den opp igjen, eller få hørt den på lydbok :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror absolutt lydbok er det beste når det gjelder denne boken. Dialekten er nesten nøyaktig lik min egen men jeg skal innrømme at jeg syntes det er slitsomt å lese, lydbok blir en helt annen opplevelse i dette tilfellet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er enig, selv om jeg ikke har noen tilknytning til Åmot overhodet. Jeg elsket denne boken og gleder meg til å lese den på nytt når tiden er inne :) Takk for bra omtale!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som tidligere moing er jeg nødt til å lese denne. Jeg ble kjempeglad da jeg fant boka hos bruktbokhandleren for en ukes tid siden. Jeg har så vidt startet på leseprosjektet, men synes det er tungt å lese dialekt, selv når den er kjent. Artig er det at jeg merker at eget talemål blir breiere når jeg leser. Kjekt å finne positiv omtale. Gleder meg til å fortsette på boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Haha! Jeg merker også at dialekta mi (DIAlekta, ikke diaLEkten) blei breiere av å lesa denna boka! Er ikke fra Åmot/Modum, men Hokksund, hvor'n HP har sjakklubben sin, men dialekta er mye den samma :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadPiippokattaAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHarald KHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempettStian AxdalEgil StangelandVivian M.Prunella