Anarchy in Åmot

roman

av (forfatter).

Gyldendal 2008 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.70 (57 terningkast.)

199 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Året er 1978 og stedet er Åmot. Hans Petter og Perry starter et pønkband, gutta på utsida skal gi lyd fra seg, skal gi bygda noe annet enn Septimus og pølse i lompe og sjakkvelder. Dette er en historie om ei bygd som blir satt på hodet, gutter som møter jenter og ikke minst Deniro, en villmann med kniv og ei søster som han vil forsvare. Dette er forfatterens debutroman.

Omtale fra forlaget

Brustads flotte debut nå i pocket! En varm, munnrapp og boblende morsom fortelling om ungdom som bryter lydmuren og løfter bygda ut av dvalen. Det er 1978, det er en stille augustdag, skolekorpset kommer til syne der borte i varmedisen og alle gutta stirrer mot Linda Fossli, som åpenbarer seg med svaiende pupper og svingende tamburmajorstav i spissen for korpset. Målet er sportsplassen, der det skal være fotballcup og ordførertale med hele Åmot til stede. Og det er her det skjer: Plutselig dundrer «Anarchy in the U.K.» av Sex Pistols fra stadionhøyttalerne, og verden er ikke lenger den samme. Hans Petter og Perry starter band, pønkband: Gutta på utsida skal gi lyd fra seg, skal gi bygda noe annet enn Septimus og pølse i lompe og sjakkvelder. Den skoleflinke og kloke Hans Petter er hovedpersonen i historien, en historie om ei bygd som blir satt på hodet, gutter som møter jenter og ikke minst Deniro, en villmann med kniv og ei søster som han vil forsvare. Sturle Brustads Anarchy in Åmot er en varm, munnrapp fortelling om ungdom som bryter lydmuren og løfter bygda ut av dvalen. Før det hele løper løpsk.Skrevet om Anarchy in Åmot:«Det er troverdig, det er underholdende, det er innsiktsfullt og gripende.»May Grethe Lerum, VG (terning 6)«Handlinga har skikkeleg, episk driv, for ikkje å seie trøkk. Språket er sprudlande, fullt av bilde og med sterkt preg av dialekt frå distriktet.»Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen (terning 6)«Brustad har et fortellertalent som bør tas vel imot i et litterært Norge som ikke akkurat har vært bortskjemt på slående nye stemmer de siste årene.»Cathrine Krøger, Dagbladet«Imponerende god debutroman.»Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788205381728

EAN 9788205381728

Serie Gyldendal pocket

Omtalt tid 1970-1979

Omtalt sted Buskerud

Språk Nynorsk

Sider 556

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

14 21 15 4 1 1

Bokomtaler

Denne boka er shit. Eneste grunnen til at jeg leste den var at norsklæreren min gav oss et sånt bokprosjekt. Jeg hater bøker! Bøker er shit! Jeg hater norsk! Jeg hater litteratur! Og ikke minst hater jeg nettsider som denne!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt herlig som lydbok! Dette er 5+. Flott fortalt, og sangene er herlige som bonusspor. Kan anbefales for alle fra 15 og opp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

To posar med mykje artigt, kr 100,-
Billig moro, med andre ord.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Listen oppdateres fortløpende.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Hestekrefter - roman" av Lars Mytting
 • "Sorte mor - noveller" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Babylon badlands - roman" av Levi Henriksen
 • "Hermanas - roman" av Torgrim Eggen
 • "Tvekampen" av Arnaldur Indriðason
 • "Vekten av snøkrystaller - roman" av Thorvald Steen
 • "Grand Manila - roman" av Kjartan Fløgstad
 • "En kort historie om traktoren i Ukraina" av Marina Lewycka
 • "Noen som elsker hverandre - noveller" av Lars Saabye Christensen
 • "Stalins øyne" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Ravnene" av Vidar Sundstøl
 • "Mannen i vinduet - kriminalroman" av Kjell Ola Dahl
Alle bokanbefalinger for dette verket