Hva handler boken om? Cassia bor i Samfunnet et sted i USA i fremtiden sammen med familien sin. Her er ingenting overlatt tilfeldighetene, funksjonærene styrer folks liv ned til minste detalj. Man får utlevert riktig mat, posjonene er akkurat passe og sammensatt av alt din kropp trenger. Staten velger ut hvem som er din perfekte partner, bestemmer hvilke klær du skal ha på deg og har bestemt at alle skal få leve til de blir nøyaktig åtti år.

Cassia kunne ikke vært mer fornøyd med partneren hun har fått utdelt, hun har alltid stolt på at systemet fungerer som det skal(på alle områder). Cassias syn på verden hun lever i snues på hodet den dagen hun innser at hun har falt for en annen gutt enn partneren sin.

Mine tanker om boken? Matched er en kjærlighetshistorie satt til et dystopisk samfunn. Forfatter Ally Condie har skapt et herlig klaustrofobisk samfunn, jeg kjenner jeg blir helt svett av bare tanken på at alle mine valg skulle blitt tatt for meg. Matched er en historie som driver i vei ved hjelp av sitt interessante persongalleriet. Det er aldri kjedelig og jeg vil vite alt, om alle.

Hovedpersonen Cassia finner ut at samfunnet hun bor i ikke er så pefekt som det tilsynelatende ser ut til å være. Cassia må ta noen vanskelige valg og uansett hva hun velger så vil hun sette andres liv i fare. Jeg vil ikke si så mye om guttene som ønsker Cassias gunst men begge to er veldig likendes, synd at en eller annen må bite i det sure eple.

Historien minte meg på mange måter om Delirium av Lauren Oliver, som også var en fantastisk bok.

Dette er forresten første bok i en trilogi, andre bok, Crossed, kommer på engelsk til høsten og på norsk våren 2012.

Omslaget: Fantastisk, jeg rett og slett elsker det(og den nydelige grønne kjolen!)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KKirsten LundAndreas BokleserVioleta JakobsenPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid Kjendliesomniferum