Var egentlig veldig fornøyd med filmen, sånn bortsett fra at den ikke tok med mange viktige deler av boka. Men liker så klart boka best.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg synes adapsjonen var helt fantastisk, her sidestiller jeg faktisk bok og film. Selvfølgelig er det alltid noe som må kuttes i filmer, det hadde de også gjort her. Håkans bakgrunn går de ikke inn på, og heller ikke hva han blir til. Det synes jeg er helt ok. I boka fungerer det svært fint, men visuelt hadde det nok blitt for sterk kost for mange. Men vi får likevel såpass mange hint om Håkan at vi skjønner tegninga likevel. Når det gjelder Elis bakgrunn, er det også veldig nedtonet. Det gis hint om det likevel, og de som har lest boka vil derfor ta hintet ganske raskt, men for de som ikke har lest den, er hintet såpass nedtonet at de kan tolke på en annen måte. (Prøver hardt å unngå spoilere her.) Dette synes jeg er helt greit. Ellers synes jeg filmen er en visuell nyteles. Hvert eneste foto er undreskjønt å se på, fargebruken er i min mening brilliant. Svart, hvitt og litt rødt er det som er hovedfargene. Jeg liker også kontrasten mellom Eli og Oskar, Eli er sorthåret, Oskar er helt blond. Jeg liker også at filmen er så trofast som den er, ingenting skjer i den, som ikke skjer i boka. Manuset er flott, og skuespillerne er også flotte. Svenskene har en egen evne til å caste barneskuespillere som faktisk KAN spille en rolle. Noe jeg skjer altfor sjelden her i Norge.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bård StøreHarald KLogikaKirsten LundBjørg RistvedtDemeterHegeMargretheTarjeikriraAndreas BokleserAnne Berit GrønbechTove Obrestad WøienEli HagelundRufsetufsaOleTorTor Arne DahlTonesen81Linda NyrudNinaVibekeVegard BorgenKjell F TislevollRandiMorten MüllerMarieKjetilEster SBjørg  FrøysaaKjell PsomniferumHildeBente NogvaEllen E. MartolAstrid Terese Bjorland Skjeggerudsnurreingar hAnne Helene MoeBenedikte