Jeg leste boka da jeg var ganske ung, 13-15 år (tror jeg), og var helt fengslet. Må nok innrømme at den gang var det kjærlighetshistorien som var drivet gjennom boka for meg, mens idag tror jeg nok at jeg hadde verdsatt den historiske biten mer. Jeg glemmer aldri slutten, og selv om jeg visste etterhvert at det ble skrevet en oppfølger så ville jeg aldri lese den. Men "måtte" dette her for noen få år siden (ei tante som sa eg MÅTTE lese boka). Men oppfølgeren var en stor skuffelse, og absolutt ikke verd å lese i mine øyne:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jeg var 13 når jeg leste den, jeg hadde hørt om filmen og sett klipp fra den men ikke hele enda (men har den på DVD og skal se den), jeg leste den som føljetong i gamle ukeblader fra 70tallet som jeg lånte av noen naboer og det var bilder fra filmen som illustasjon. Husker ikke så mye, men jeg leste hele.

Fant Tornefuglene i de samme bladene men der hadde jeg sett TV serien først. Liker både Tv serien og boka, har sett serien minst 5 ganger, og har lest boka 3 ganger. Det er flere barn og det hender mer i boka enn serien. Har en utgave i butikken hvis noen er interessert. Har også Tatt av vinden, 2 b innb el 1 b storpocket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hadde helt glemt Tornefuglene, men så noen episoder av den på TV-en i sin tid. Må si jeg husker svært lite av handlingen, og lurer på om den er i samme kategori som Tatt av vinden?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men "oppfølgeren" er ikke skrevet av Margaret Mitchell -

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, oppfølgeren er ikke skrevet av Margareth Mitchell, men jeg husker ikke navnet på den forfatteren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er Alexandra Ripley og boka heter Scarlett, muligens vi har den også hvis noen er interessert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser det er mange som har lest denne boken i ungdomsårene, og den er definitivt tilbakelagt med mange tiår for mitt vedkommende,men som du skriver er det nok det historiske biten som vil avgjøre om jeg fullfører romanen. Takk for tipset om oppfølgeren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Rolf IngemundsenMarie HolterEvaHanne Kvernmo RyeJulie StensethEileen BørresenTove Obrestad WøienChristinaLinda RastenAnn Christinmay britt FagertveitLene AndresenHarald KAnniken LTanteMamieDemeterEllen E. MartolReidun Anette AugustinIngunn SBjørg L.Bjørg  FrøysaaReidun SvensliRune U. FurbergIna Elisabeth Bøgh VigreDinaEster SmgeVannflaskeSynnøve H HoelRufsetufsaKristine87ThearitaolineCamillaKarin BergBeathe SolbergelmeVariosaMarianne  SkageConnie