Personlig ble jeg fanget på første side, men jeg var tretten-fjorten år og hadde aldri lest noe lignende. Jeg aner ikke om det er "tidenes største kjærlighetsroman", har noen sagt det? Egentlig handler den ikke så mye om kjærlighet som man kanskje skulle tro, men det er mye interessant å lese om datidens samfunn, den store omveltningen som kom med borgerkrigen, en bakgrunn kanskje for å forstå noe av sørstatene... Men jeg elsker denne boka - første gang leste jeg den i noe tilnærmet originalutgave, med gammel rettskriving slik at det sto "øine" i stedet for "øyne". Et par år senere fant jeg romanen i et antikvariat med samme rettskriving, og jeg kan aldri lese den i noen annen form :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Kanskje alderen har noe å si her? Har lest en del om denne tiden i andre bøker, og hvis det er som du sier at det mer er om forandringene i USA under og etter borgerkrigen, forstår jeg at jeg syns jeg har lest denne boken før. Skrev "tidenes største kjærlighetsroman" fordi det står det bak på boken, og er mye diskutert/pratet om. Forstår godt at den gjorde et stort inntrykk på deg den gangen. Kommer nok til å lese litt til før jeg evt sier stopp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaRolf IngemundsenMarie HolterEvaHanne Kvernmo RyeJulie StensethEileen BørresenTove Obrestad WøienChristinaLinda RastenAnn Christinmay britt FagertveitLene AndresenHarald KAnniken LTanteMamieDemeterEllen E. MartolReidun Anette AugustinIngunn SBjørg L.Bjørg  FrøysaaReidun SvensliRune U. FurbergIna Elisabeth Bøgh VigreDinaEster SmgeVannflaskeSynnøve H HoelRufsetufsaKristine87ThearitaolineCamillaKarin BergBeathe SolbergelmeVariosaMarianne  Skage