For en gangs skyld klarer jeg ikke helt å være enig med deg og med alle andre som roser denne boka så svært. Joda, det historiske bakteppet var interessant og menneskeskjebnene var svært rystende. Men for meg stoppet det fengende liksom der. Jeg synes fortellerformen ellers var litt kjedelig og forutsigbar. Flere ganger opplevde jeg å kjede meg fordi jeg allerede hadde skjønt hva som ville skje før det skjedde. (Bare tenk på slutten. Den kunne ikke vært annerledes når historien om Zachary, Kalua, Neel, Jodu osv. er ment å gå videre.) Lesinga av denne boka gikk tregt, ikke minst på grunn av språket. Når man stadig blir tvunget til å slå opp i ordlista bak for å forstå alle ordene..... Likevel er jeg innstilt på å gi de neste bøkene en sjanse. Kanskje blir det bedre når man er blitt ordentlig kjent med personene og ordentlig vant til fortellermåten....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Jeg er helt enig med deg. Synes det var tungt med alle de fremmede uttrykkene og ordlisten bak. Til å begynne med slo jeg opp alle ordene, men det ga jeg opp. Meningen kom jo fram likevel. Språket er godt, og historien i seg selv er god. Jeg syntes imidlertid at handlingen var ganske forutsigbar, men fordi jeg er genuint nysgjerrig av natur, kommer jeg jeg nok til å lese neste bind også!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne er innkjøpt og ligger klar, kanskje i løpet av sommeren. Men først ut er "Maleren fra Shanghai" og "Glassrommet". God lesning i sommer, Hanne

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er spent på hva du synes om "Maleren fra Shanghai"! Kan også tenke meg og lese "Glassrommet", men har noen andre foran på listen, blant andre "Den usynlige broen" og "Sing You Home". God lesning til deg også!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Maleren fra Shanghai engasjerte fra første side. Har ikke kommet så langt enda. Men du kan glede deg til "Den usynlige broen", Hanne. En av de desidert bedre bøker jeg har lest på lenge.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har begynt på "den usynlige broen" nå, og den fenger fra første stund!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God lesning videre, Hanne. En fantastisk roman. Gleder meg til å høre nærmere når du er ferdig med den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I begynnelsen av boka hadde jeg det som deg. Jeg slo opp og slo opp i ordlista bak i boka, og syntes at lesingen ble hakkete og usammenhengende. Men så tok jeg for meg ordlista og plukket ut de ordene jeg syntes at jeg måtte kjenne betydningen av, og blåste i resten. Av og til, men sjeldnere og sjeldnere etter hvert, betydde det at jeg ikke forsto absolutt alt.

Mht til det du sier om at historiene ble for forutsigbare, så kunne jeg ikke vært mer uenig. Mange ganger følte jeg at jeg ble tatt fullstendig på senga av dreiningene i historiene. Når jeg at enkelte av personene hadde nådd bunnen (spesielt Neel), så ble det bare enda verre og mer nedrig.

Jeg opplevde for øvrig at boka er utrolig godt skrevet. Her er det ingen feil eller irriterende dårlige metaforer - jeg synes dette er stor litteratur! Men det er selvsagt lov å være uenig. ;-)

Jeg kan nesten ikke vente på neste bok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Astrid Terese Bjorland SkjeggerudAnn Helen EToveTorill RevheimBeate KristinEster SDemeterMonica CarlsenPiippokattaJan Arne NygaardIrakkKirsten LundHarald KRune U. FurbergalpakkaHelge-Mikal HartvedtTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsGeir SundetBeathe Solbergingar hKjell F TislevollTherese HolmJohn LarsenAvaDolly DuckEli HagelundJarmo LarsenNinaGunillaTore OlsenReadninggirl30Ingeborg GTor-Arne JensenBård StøreOleHanneTanteMamieAkima MontgomeryIngvild S