Selv om jeg stortrives med Mr. Pickwick & co (er godt i gang med bind 2), ser jeg for meg at det kan by på vansker å lese Dickens samlete etter planen... (så mye som lokker).
Hvilke av Dickens bøker anbefaler dere at jeg få med meg?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

David Copperfield, ja - og Oliver Twist. Men det er ingen krav frå mi side om å halde planen (heldigvis for meg sjølv) ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så er Pickwick-klubben ferdiglesen. Litt vemodig, for eg lika meg i Pickwick si verd.
Eg siterer frå forordet i boka, skrive av Bjørn Tysdahl:
"Pickwick-klubben sikter aldri mot de leserne som måtte ønske seg en streng konsentrasjon i handling og persongalleri. Den appellerer til noe annet i oss, til lysten til å leve med i en dikterverden hvor vi har tid til å stoppe opp - for å le, for å bli rørt, for å se griskhet, medlidenhet, smarthet og lojalitet i aksjon på flere felter, for å få et uhøytideleg og allsidig tidsbilde."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har i dag diskutert Dickens med en gammel Dickenskjenner (leser bøkene hans regelmessig omtrent annen hvert år). Hun mener de tre dårligste er:
- Hard times (usympatisk hovedperson - og hovedtema, som jeg ikke husker hva er...)
- The mystery of Edwin Drood, (et mysterium som aldri blir oppklart)
- Og, kan det være, Barnebye Rudge?

Har du, Kjell, eller noen av dere andre synspunkter på dette?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Well - Barkins is willing...

(Det var et forsøk på å foreslå David Copperfield. Og det er det eneste Dickens-sitatet jeg kan briefe med. Og jeg kan bare briefe med det fordi min farfar (som jeg ikke husker) fort vekk slo om seg med den replikken. Familieteorien er at han la seg til det under sine år i England for litt over hundre år siden, men det er litt vanskelig å sjekke, siden mannen klappet sin siste bok sammen i 1968...)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

He, he,
David Copperfield er faktisk den eneste Dickensboken jeg pr i dag har (foruten Pickwickpapirene da)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Jan-Olav SelforsKikkan HaugenHilde Merete GjessingBeate KristinHilde H HelsethMarit AamdalKirsten LundKaren PatriciaVannflaskeGladleserTorill RevheimNina M. Haugan FinnsonIngunn SCatrine Olsen ArnesenSigrid Blytt TøsdalRisRosOgKlagingJakob SæthreHeidi LBjørg L.Ann EkerhovdHeidi BBHarald KSiljeJarmo LarsenBerit RNinaTanteMamieAnne-Stine Ruud HusevågsvarteperNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikte