Foreslår du virkelig å "avslutte diskusjonen om romaner og faglitteratur.?" Hva mener du da at dette forum skal beskjeftige seg med? Å ønske hverandre god Jul og godt nyttår som bokelskere?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Jeg mente selvfølgelig diskusjonen om romaner vs. faglitteratur.

Du startet en interessant diskusjon om faglitteratur vs. romaner, men det er ingen vits i å fortsette en diskusjon som går så til de grader på tomgang. Jeg ser at det er flere enn jeg som synes at emnet er utdebattert.

Kanskje du kan komme med andre spennende og interessante innspill til nye diskusjoner?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg må nå spørre: Er det ikke nettop slike diskusjoner som kan live litt opp her inne? Her skrives det at "det var slik og slik før denne Harald kom og satte igang her inne." Her finnes da mange du kan diskutere med om andre ting enn det jeg vil sette søkelyset på. Jeg vil vite hva folk leser - forresten vet jeg en del om det - og hvorfor de leser det de gjør. Og jeg kan ikke dy meg når noen sier at jeg har gått glipp av så mye siden jeg ikke bryr meg om romaner. Da svarer jeg at jeg tror de er de som helst leser romaner som går glipp av mest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg må nå spørre: Er det ikke nettop slike diskusjoner som kan live litt opp her inne?

Jo, og jeg er enig med deg i at spreke kommentarer kan live opp en diskusjon. Når ting blir satt på spissen, blir folk engasjerte og det kan føre til mange gode diskusjoner.

Men skal man bli en god polemiker, må man se sitt publikum an. Jeg vet ikke helt hva du er ute etter – om det virkelig er å få folk sure?

Ville det ikke være mer tilfredssstillende å få igang en god debatt? Jeg tror du nå forveksler høflighet med servilitet, og dermed opplever jeg at du kan bli litt for bardus og flåkjeftet.

Polemikk er en kunst som må kultiveres for ikke å bli rå og vulgær.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Så sant som det er sagt. Ingen motsetning mellom å lese skjønnltteratur og fag-/faktalitteratur. Spesielt syns jeg jeg får mye utbytte av å konsultere faktaopplysninger når jeg leser historiske romaner. Så jeg mener mye av skjønnlitteraturen beriker faktalitteraturen og omvendt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har igrunnen vært en interessant diskusjon om romaner vs. faglitteratur, i alle fall i minst to tråder her inne, men jeg tror ikke vi kommer stort lenger ved å fortsette å diskutere akkurat det temaet. Ser at Harald lurer på hva vi skal beskjeftige oss med hvis vi avslutter denne diskusjonen.
Vel, det er igrunnen bare å sveipe innom noen av de andre trådene, så kommer det ganske tydelig fram hva vi er opptatt av. Alle trådene er selvsagt ikke like interessante for alle medlemmene. Det hadde rett og slett vært skummelt om så hadde vært tilfelle!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

På generelt grunnlag så mener jeg at vi ikke skal stenge tråder. Når et tema er utdebatert dør tråden ut. Da er det bedre å slette innlegg som er ikke relatert til tema, for å holde interessen oppe :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er enig med deg i at vi ikke skal stenge tråder, men vi bør la være å holde kunstig liv i dem.

Det er også viktig at vi holder oss til temaet for diskusjonene slik at vi slipper å bruke tid på å lese gjennom innlegg som ikke angår temaet.

Som et eksempel ser vi at Harald prøver å kuppe denne tråden ved å starte en diskusjon om ordstilling i dikt. Det er da viktig at vi (jeg) overser slike innspill og evt. ber ham om å starte en egen tråd om emnet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Trude JensenkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseTove Obrestad WøienSissel ElisabethTurid KjendlieIngvild SmgeChristoffer SmedaaselmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti S