Ja, men boka er meir allsidig enn eg trudde. Ikkje før har vi hatt ein omgang med fyllikhumor, så er vi midt opp i kritikk av rettsystemet og sosiale forhold.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Og full av sterke følelser!
Pickwick "lo så båndene i nattluen nesten røk av", "var besvimelsen nær av forskrekkelse og forbauselse", "kaldsvetten sprang frem i store dråper på nattluen". Pickwick hadde "den mest bluferdige og følsomme sjel av alle dødelige." "La for dagen den fullkomne sinnsro og selvbeherskelse som alltid er karakteristisk for de virkelig store ånder." "Stigende raseri og den ytterste forvirring hadde fått Pickwicks edle bryst til å svulme, så det nesten sprengte vesten... ". Fargene i ansiktet hans skifter av sinnsbevegelser og opphisselse. Osv. osv!

Hele spekteret av menneskelige emosjoner skifter i rasende fart i denne "udødelige" mannen. Kostelig!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nå har ikke jeg noe forhåndskunnskap verken om Dickens, bøkene hans eller England på 1800-tallet så det er sikkert endel som flyr rett over hodet på meg:-) Setter derfor ekstra pris på innspill fra deg som helt tydelig har mye kunnskap om alle disse emnene. Må innrømme at jeg har googlet litt for å få med meg mest mulig av temaene..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og så har vi han med katter i paien! At det går an! Okke som fekk eg assosiasjonar til at readaktøren av London Particular. The Dickens Fellowship Newsletter, Alison Gowans, fortel i det siste nummeret (nr. 30) at ho hadde fått invitasjon til "Spring Luncheon", arrangert av "Pickwick London Ladies' Club; som altså har damer som medlemmer. Fint tiltak - "a sumptuous lunch, which Mr Pickwick himself would have been proud to attend".

Det finst forresten ein norsk Dickensklubb i Vestfold som heiter noko med Pickwick. Skal undersøke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Disse små innsmettene gir en følelse av å lese bøkene to ganger. En påminnelse - dobbelt glede!

Dickensklubb i Vestfold, venter i spenning!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I The Dickensian for Spring 2011 (no. 483, Vol. 107, Part 1 (!)) har Ivar Johannessen og Fred-Ivar Syrstad ein artikkel om "Dckens in Norway". Dei seier at "The Vestfold County Pickwick Club, Norway, was founded in 2002", og vart tilsutta "Dickens Fellowship" i 2010. Dei seier forresten at det i 2012 er hundre år sidan den fyrste omsetjinga til norsk av The Pickwick Papers kom ut på norsk, og at vi derfor har eit dobbelt jubileum til neste år.

Eg fann denne adressa på nettet, men sida viser berre vidare til av "Dickens Fellowship", som eg tidlegare har informert medlesarane om.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, han med katter i paien fikk meg til å grøsse. Hadde nok foretrukket katter over hans aller siste pai når som helst. Minte meg om filmen Sweeney Todd, der hadde de også en unik løsning på mangelen på kjøtt i England på 1800-tallet.

Liker kvinner som tar spaden i egen hånd, hvorfor i alle dager skulle ikke kvinner ha en egen Pickwick klubb:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig! Innleggene her gir et ekstra pluss!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt klart, hadde nok likt boka uansett men det gir ett ekstra lag til den å få vite alt dette rundt det:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågsvarteperHarald KNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LKirsten LundEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtTanteMamieVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica Carlsen