Er nok litt merkelig, men jeg føler at innbundet bøker er litt mer verdt enn pocketene. Liker jeg en bok veldig godt, men kun har den i pocket, kan jeg absolutt vurdere å kjøpe den i innbundet versjon. Det ser jo litt bedre ut i bokhylla, men jeg føler at den holder seg litt lengre når den er innbundet. Er litt sær. hehe. Når det gjelder boktitler og forfattere tror jeg det er veldig individuelt hva man mener er verdt å ta vare på. Hos meg har klassikere en egen plass i bokhylla, og de forfattere jeg har flere bøker av, kommer nok alltid til å bli værende. Pocketbøker ser jeg på som litt mer bruksgjenstander, ikke fullt så "redd" for dem. Var ikke så lett å forklare, men jeg satser på dere skjønner hva jeg mener :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

De jeg vil beholde vil jeg nok også satse på i "innbundet versjon". Nå er det alltid innholdet jeg er opptatt av, så dersom jeg kun har pocketutgaven av et eksemplar vil den aldri forsvinne fra min bokhylle før jeg eventuelt har skaffet meg den innbundne utgaven. Det jeg egentlig etterlyser er boktitler og forfattere som BØR finnes i et så lite bibliotek som mitt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Klassikere BØR vel kanskje finnes i et hvert bibliotek, uansett størrelse? :) Jane Austens Stolthet og Fordom er jo et must mener jeg, en herlig bok. Knut Hamsuns Sult, Emily Brontes Stormfulle høyder, Miguel de Cervantes Saavedras Don Quijote, Ringenes Herre av Tolkien og kanskje noe av Shakespeare er etter min mening obligatorisk. Forfattere som har gitt deg noe, bøker du har lest og som du husker mange år etterpå, er jo verneverdig. Men alt i alt er det bare du som kan bestemme hva/hvilke bøker du vil verne og ha i biblioteket ditt. Men er interessant å høre hvem og hva andre mener er verneverdig :) Hva mener du selv er verneverdig? :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For meg er en bok verneverdig når den har gitt meg noe utenom "det vanlige". Det kan være så lite som et enkelt sitat som treffer meg midt i ryggmargen! For øvrig har jeg alle klassikerne, men siden jeg driver og rensker bokhyllene mine for litt av hvert som er innkjøpt i årenes løo (da jeg hadde mange flere hyllemetre) får jeg en slags utrygghet i forhold til hva jeg skal kvitte meg med og hva jeg skal beholde. For å nevne en enkelt boktittel så leste jeg i ungdommen "Grønn var min barndoms dal" av Richard Llewellyn - neppe en højdare så vidt jeg vet - DEN blir stående...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågRufsetufsaWenchePiippokattaMorten MüllerMads Leonard HolvikHarald KAndreas BurøsomniferumHanne Kvernmo RyeDagfinn JakobsenSynnøve H HoelTor-Arne JensenTheaKirsten LundCarine OlsrødEli HagelundBjørg L.LailaEgil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldSilje-Vera Wiik ValeEvaDemeterHeidi LTone Maria JonassenEster SGodemineInger-LisealpakkaBookiacMalinn HjortlandIngunn SAstrid SæverhagenTanteMamieTonjeNorahcathyHilde Merete Gjessing