Jeg ville ikke bli overrasket om disse to fanatikerne befinner seg i USA. Det er snart bare der borte slike og deres likemenn blir tatt på alvor, heldigvis bare av en veldig liten del av befolkningen. Men lage furore kan de.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Det er ikke mange åra siden en del lokale norske skolemyndigheter befalte at sider i o-fagbøker for barneskolen skulle rives ut/klistres sammen fordi de inneholdt naturfagstoff som innebar at bibelens skapelseshistorie ikke kunne tas bokstavelig.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne kommentaren er til en to år gammel - men dessverre ikke uaktuell - tråd om bokbrenning og sensur.
Kjell Askildsens debutbok, Heretter følger jeg deg helt hjem, blei på initiativ av sogneprest Erik Sundby i Mandal, nektet utlånt fra Mandal bibliotek. Dette pågikk fram til bibliotekstyret kom sammen og gjorde et formelt vedtak. Styret vedtok med fire mot en stemme at det var forbudt å låne ut denne boken. Sundby var forøvrig også formann i bibliotekstyret.

Kjell, som hadde sendt boka til sin egen far, fikk denne hilsen da de første gang etterpå møttes: "Ja, jeg får jo takke deg for boken, Kjell. Men jeg vil jo ikke la være å si deg at jeg måtte brenne den. Så det har jeg gjort."

Dette skjedde i 1953, samme år som Kjells far, lensmann Arne Askildsen blei valgt inn på Stortinget for Kristelig folkeparti.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

De er norske; og det er det som gjør det så tragisk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det ville jeg aldri ha trodd!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ann ChristinHarald KAnette SFlettietteMonica CarlsenMads Leonard HolvikKirsten LundEgil StangelandPiippokattaMarenMarianne AugustaDemeterritaolineIngvild SRufsetufsaJanne Kristin HøylandReidun Anette AugustinLinnMarianne  SkageVannflaskeStig TPilarisKjerstiAkima MontgomerygretemorKarin BergCathrine PedersenNeraLiljaTanteMamieBjørg Marit TinholtIngeborg GJulie StensethBeathe SolbergMorten BolstadNikkaChristofferKjell F TislevollAnniken RøilHilde H Helsethandreas h. o.