Boken er delt opp i fire deler. De fire delene handler om Tarjei ( dør i Afghanistan), Jon Olav ( Nabo til Tarjei og Far til vennen hans Sigurd), Karen ( Mor til Tarjei) og Trygve ( venn med Tarjei,Dør sammen med Tarjei og kompisen deres Kristian i Afghanistan). Jeg hadde egentlig skrevet noe annet om handlingen. Men så tok jeg det vekk for jeg føler det avslører for mye handlingen i boken. Så da vil jeg heller oppgi hvem boken handler og litt generelle opplysninger. Selv om jeg blir nok komme med et kanskje avslørende eksempel. Jeg trodde boken skulle handle om debatten å sende og ikke sende soldater i Afghanistan. Men det handlet overraskende lite om det. Selv om det er med i en mindre grad. Jeg vil heller si at den handler om valg og løsrivelse. Alle valg gir konsekvenser. Noen valg kan føre noe godt med seg selv om man ikke gjør det man forventer. Noen valg kan føre til sorg og glede selv om det i utgangspunkt er positivt. Boken viser også hva som skjer i verste fall når vi velger bort valget eller igonere å velge. Jeg har også sagt at boken handler om løsrivelse. Da mener jeg fra forventinger og andre mennesker. Man ser hva som skjer i prosessen fra det trygge til det som blir det utrygge for en periode.

Det slår meg flere ganger mens jeg leser boken tenkt at forfatteren kan ha et så enkelt og lettlest språk alikevel få det så bra og velskrevet. Forfatteren gjør noe som jeg sjelden ser i bøker. Hun ser en ting fra to (og tre noen ganger) sider med en psykologisk innsikt i de karakterene hun skriver om. Her kommer et avslørende eksempel på det. Sigurd ( Sønnen til Jon Olav) sørger mer enn normalt over Tarjei, Trygve og Kristian. Det er nesten som livet er slutt for han også. Jeg blei ganske irritert, fortvila og oppgitt over det likhet med hans far. Men når man kommer til delen om Tryve så skjønner jeg hvorfor han sørger mer enn normalt. Jeg får veldig empati og synest fryktelig synd på Sigurd. Når handlingen er lagt opp sånn så svinger empatien også og det liker jeg også.

Hvis jeg skulle si noe negativt om denne boken så må det være at jeg synest karakterene var kanskje litt for like. De var litt for lik i væremåte og en del hadde samme utfordringer. Men ikke i så stor grad at det biker over til at det ødelegger boken.

Jeg trodde jeg skulle få mer innsikt i Afghansitan problematikken og kanskje ta mer klarere standpunkt for eller mot soldater i Afghanistan lærte noe helt annet av boken. Jeg lærte hvor viktig det er å leve livet og ikke minst VELGE... For valg gir konsekvenser av både den positive og negative sorten...

Jeg glømmer stygt fort etter at jeg leser en bok. Egentlig burde jeg skrevet denne omtalen like etter jeg var ferdig med boken . Men følelsen jeg satt med når jeg leste denne boken var at denne er av de bedre i år og at det er en bokskatt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryRoger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne M