Jeg er helt enig.

De gode oversetterne fortjener å bli slått et slag for og tatt godt vare på.

Her om dagen kom jeg over "toppen av kransekaka" som oversettelse på "the icing on the cake", og jeg kjenner for å be oversetteren ta et grunnkurs i "standardformuleringer". Men har jeg rett?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Mitt eksempel, fra en eller annen tv serie/doku: Konteksten var et uttrykk for hvor lenge gitte familie hadde vært stedfast (usa) Sagt: they came in on the Mayflower Oversatt: De kom med vårblomstene i mai.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg tenker at "the icing on the cake" er meir "prikken over i-en" eller "krona på verket", som noko positivt, medan "det var bare toppen av kransekaka" tenker eg på som noko negativt, som slikt ein seier når ein blir spruta søle på medan ein venter på bussen, når ein allereide er for seint ute og ikkje finn lommeboka si, eller noko i den duren.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

TAKK!

Det var det jeg mente da jeg så det, men så begynte jeg å lure på om jeg kan ha misforstått "toppen av kransekaka" i alle disse årene.

Først tenkte jeg at jeg hadde misforstått, så ble jeg overbevist om at det jeg tenkte på var "toppen av isfjellet", som jo HELT klart betyr at det er noe mer, men også noe helt annet enn "prikken over i'en". SÅ ble jeg sprø...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ingeborg GTanteMamieAnniken RøilKristinHeidi HoltanTine VictoriaKirsten LundTine SundalKaramasov11VegardJørgen NStig TTrude JensenCecilie69Hilde Merete GjessingAnneWangKristine87SolveigBjørg L.Grete AastorpBeathe SolbergErlend Rødal VikhagenHarald KRandiTove Obrestad WøienToveKristine LouiseEmil ChristiansenLars Johann MiljeTjommiBeate KristinReidun SvensliLene AndresenMads Leonard HolvikAstrid SæverhagenVannflaskeKaren PatriciaReidun Anette AugustinFindusReadninggirl30