Jeg synes at du her har vært ALTFOR MILD i omtalen av Paul. Det guttene har gjort, er ytterst horribelt, ikke bare selve akten, men også selve menneskesynet som ligger til grunn for den. Men dette affiserer ikke Paul det minste (og heller ikke Claire). Det eneste viktige for dem er hvordan slippe usett unna. Selv ikke da Michel forteller hva som skjedde med adoptivfetteren, reagerer faren. Drømmen om "den lykkelige familien" blir dratt ut i sin ytterste konsekvens da Michel på slutten omfavner faren med ordene "Snille pappa!" DET GENIALE VED BOKA er jo at fortellingen legges i munnen på Paul. Vi lesere er lenge "på parti med ham" der han jamrer seg over den snobbete broren. Men egentlig burde vi jo ha reagert motsatt for Serge er jo av et helt annet kaliber enn broren. Han virker egentlig storsinnet. To ganger er han blitt legemlig skadet, først av Paul, så av Claire. Men det virker ikke som om han bærer nag til dem.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Avskyelige holdninger, men man leser den ut, det er en viktig bok. Er spent på filmen, det må være vanskelig å få den like bra som boken. Det samme temaet er vel behandlet i Sommerhus med svømmebasseng som kommer ut i disse dager..den ble jo omtalt i Bokprogrammet...sikkert ikke mindre avskyelig den. Har blogget litt på Middagen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig med deg i at selv om en bok er GRUSOM (dvs. blottlegger de mest avskyelige holdninger), kan det likevel være en GOD bok. Jeg var ikke klar over at boka skulle filmes. Interessant... Vet du om forfatteren (som tydeligvis også har erfaring fra filmmediet) er medansvarlig for filmatiseringa? Jeg har notert "Sommerhus med svømmebasseng" som en av mange bøker jeg vil anskaffe meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bare leste et sted at Hollywood hadde rettighetene. Koch har hjemmeside, men den er visst bare på nederlandsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En grusom roman, og smart konstruert.....man skjønner ikke fra starten hvor dette bærer hen. Pauls bror som er den usympatiske fra starten...blir den sympatiske av dem....og Paul selv avslører både seg selv og de andre personene med sin fortellerstemme. Her er det mange viktige temaer som berøres - menneskeverd, dødsstraff, abort,foreldre-"modeller" etc...selv om hendelsene i romanen virker helt absurde, så er det i høyeste grad realisme, samtidig som det er sterk symbolikk på alt det urettferdige og forferdelige som mennesker kan forårsake....mye å drøfte og tenke på her...

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

IreneleserHarald KAnne-Stine Ruud HusevågJane Foss HaugenKjell F TislevollKirsten LundMarteHilde VrangsagenEivind  VaksvikellinoronilleMona AarebrotJoakimMargretheReadninggirl30Martine GulbrandsenNina SolåsRandiALailaGladleserJoannNinaToveBeathe SolbergNeraBjørg L.Synnøve H HoelTine SundalElisabeth SveeLinda NyrudKaren PatriciaKristinalpakkaRisRosOgKlagingTorill RevheimConniePirelliGro-Anita RoenJakob Lund KlausenFredrikCecilie69