Du store - du er da mye yngre enn meg, Tone, og likevel salmevers? Det var nok lærerens alder som var utslagsgivende der, ja. Vi hadde en ung lærer, og jeg kan ikke huske at vi pugget noe som helst med henne - uten at jeg forsåvidt synes at det taler til hennes fordel. (Nei, vent: vi pugget jo regneregler, vi. Med førnevnte lærer. "Mannen i månen kan smile og le; ringen rundt hodet er pi ganger d." Sånne ting. Og takket være slike regler, kan jeg noen få matematiske grunnprinsipper. Ære være puggeskolen, er jeg tilbøyelig til å si...)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Hehe, ja, det var nok det som var utslagsgivende. Nå husker jeg ikke hvor gammel han var - og gjennom mine barneøyne så han jo uansett eldgammel ut - men han var grå, furet og værbitt, og på ingen måter spesielt moderne i sin undervisningsstil. ;)

Jeg kan ikke huske vi pugget regneregler, men husker andre små regler som hadde med norskfaget å gjøre. "I og Y de er så kry, de vil ingen J foran seg se" og lignende. Og så pugget vi juleevangeliet i KRL (som det het "i min tid").

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi lærte "I og Y, er så kry - kommer en J så må de fly" ;-) - men lærdommen var jo den samme. OK - så pugget vi visst litt i norsktimene også. Men ikke i noen "litterær sammenheng". (Jeg kan også endel av min mors innpuggede skriveregler: "D i brand men ikke i brenne, D i både sende og tende" - for eksempel. Ikke alle geniale huskeregler tåler tidens tann like godt...)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

... Rodde jeg avsporingen fra trådstarten inn igjen nå, montro? Jeg mener, om ikke direkte klassisk poesi, så rimte i det minste den regneregelen? ;-P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenBerit RRufsetufsaIvar SandKirsten LundSynnøve H HoelPi_MesonTom-Erik FallaIngunn SEvaMonica CarlsenVariosaHeidi Nicoline ErtnæsTorill RevheimgretemorLisbeth Kingsrud KvistenG LIngebjørgsiljehusmorBertybreksusannaAlice NordliKarin BergReidun SvensliVidar RingstrømMetteIreneleserHarald KTonje SivertsenmgeLailaritaolineIngrid HilmerTine VictoriaEgil StangelandBeathe SolbergHegeBente NogvaTine Sundal