Harry Hole er tilbake i Oslo igjen. Oleg, sønnen til Harrys store kjærlighet, Rakel, er arrestert for drapet på en annen ung narkoman gutt. Som det står i boka, en sak som får en notis i avisa, og i tillegg er drapet oppklart. Likevel må Harry finne ut av dette. En gang var han kanskje det nærmeste Oleg kom en far.

Denne skiller seg fra de andre bøkene på flere områder. Mest tydlig er kanskje det at Hole ikke er politimann lenger, og at han kanskje er mer aleine enn noensinne.

Nesbø skuffer aldri. Jeg liker noen av bøkene bedre enn andre, men jeg har til gode å lese noe som minner om dårlig eller uinteressant fra hans hånd. På et tidspunkt blir jeg grepet av fortellinga og ikke sluppet før jeg er i mål; det bare MÅ leses. "Gjenferd" er, etter min mening, bedre enn "Panserhjerte", og kanskje en av de beste i serien. "Marekors" har alltid vært min favoritt, og på enkelte områder minner "Gjenferd" meg litt om denne. Men de står likevel fjellstøtt på hvert sitt sted.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg  FrøysaaHelge-Mikal HartvedtKirsten LundHarald KRune U. FurbergLilleviIngunn SBjørn SturødCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAne