Den andre boka i mitt sommerlige leseprosjekt ble en innertier i forhold til de kriteriene jeg hadde satt. Prosjektet var - litt unøyaktig - kalt "umoderne krim". Men denne boka er mye mer enn bare en krimbok.

Man skal være forsiktig med å sammenligne med gigantverket "De elendige". Men underveis i lesingen greide jeg ikke å la være å tenke at ikke siden Viktor Hugos klassiker har jeg opplevd en like vellykket sjangerovergripende bok. Kjærlighets-, krim- og nybyggerroman i dette tilfellet.

Jeg er generelt ikke glad i tykke bøker, og kjenner ofte en slags utålmodighet når jeg leser. Så ikke denne gangen, nå ville jeg bare at det skulle vare lengst mulig.

Boka er bygget opp leservennlig for en mannshjerne, med kapitler av overkommelig lengde. Mot slutten settes bokas tempo opp - uten at selve handlingen egentlig akselrerer - ved at kapitlene blir kortere og det er hyppigere skifte mellom de ulike handlingstrådene.

"I ulvenes skygge" fikk Storbrittanias høyest hengende generelle litteraturpris i 2006. Det var Stef Penneys debut som forfatter, og det har foreløpig ikke kommet noen oppfølger. Jeg gleder meg til den kommer.

Inntil videre håper jeg det er flere slike perler på min liste for sommeren. "Enken" er neste bok ut, og jeg har godt håp..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Yvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingPiippokattamarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk Ottersen