Foredraget var basert på byrelaterte romaner av Amalie Skram, Cora Sandel, Sigrid Undset og Ebba Haslund. Janke Klok mener å ha definert en ny litterær sjanger som hun kaller "Det kvinnelige litterære Feminapolis" som hun beskriver mer dyptgående i doktorgradsavhandlingen sin. Kort sagt dreier det seg om disse forfatternes (og noen andre) forhold til byer, hvordan det formet dem både som mennesker og forfattere - og hvordan dette kommer til uttrykk i forfatterskapet. Hun påpeker også at dette er en sjanger som hittil ikke har fått den oppmerksomhet den fortjener, og at den bør ha en mye større plass i litteraturhistorien. Nå prøver jeg å få tak i avhandlingen hennes, for jeg syns det kunne vært interessant å gå mer i dybden i dette stoffet.

Ups- ble visst avhandling dette også...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Har ikke fått med meg noe om den avhandlingen din, men er helt enig med annelingua om at dette hørtes veldig spennende ut.

Cora Sandel har jeg lest nå de siste månedene og hun er virkelig en stor forfatterinne. Alberte-trilogien er noe av det beste jeg har lest og Alberte vil jeg huske lenge :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men det er kjempeinteressant det du forteller, annemette - du må love å si i fra om du får lest avhandlingen, og fortelle oss mer!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det skal jeg nok gjøre. Ser at dette blir litt av et prosjekt.... Gøy :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

LeseaaseEllen E. MartolTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne Berit GrønbechStig THarald KHanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergToveBjørn SturødCathrine PedersenLogikaPiippokattaKaramasov11Agnete M. HafskjoldAkima MontgomeryTine SundalalpakkaAnniken LHeidi BHilde VrangsagenBeathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenFindusHanne Cathrine AasMonica CarlsenSynnøve H HoelSiriLars Johann MiljeHildaDaffy Englundmge