Enig med flere ting og har svart på en annen post her inne også.

Men det jeg tenker om lik litteratur og antall bøker som blir gitt ut samsvarer med det du tenker om utgivelsesprosessen. Det er ikke lenger så vanskelig å bli utgitt, og språket i bøker innenfor visse sjangre preges sterkt av dette. Nå som vampyrer er populære har markedet for det eksplodert, og jeg kan selv skrive under på at ikke alt er like godt skrevet. Dessuten tar det på forfatteren å skulle utgi en bok i året for å kunne gi ut en serie. Virker som det blir færre og færre enkeltstående titler syntes jeg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Vampyrer er egentlig et glimrende eksempel på hva som er galt;)

Ta Laurell K. Hamilton som eksempel.

Jeg gjorde et forsiktig forsøk på å få Anita Blake-serien til Norge for over 10 år siden. (Ok, det jeg gjorde var å ringe etpar av de aktuelle forlagene og spørre om det var noe de ville vurdere å utgi. Og fikk til svar at "det var for amerikansk" og "det vil ikke passe i Norge").

NÅ har vi kommet så langt at Anita Blake blir utgitt på norsk. Men de som følger serien vet at det forfatteren skriver nå, er noe helt annet enn det serien var da den begynte.

Den startet som en plot-drevet serie om vampyrer og andre overnaturlige vesner, og har utviklet seg til dårlig skrevet husmorporno. "Hvor mange personer klarer Anita Blake å ha sex med mens hun tenker "hvem er jeg egentlig forelsket i""

Og jeg kan ikke akkurat klandre forfatteren. (Om man ser bort fra det at jeg virkelig klandrer henne for å skrive forferdelig dårlige sexscener). Hun hadde en ide som var ganske original i 1993. Vampyrer, spenning og alt det der.

Men den type skriving krever at man arbeider med plot'et. Hardt arbeid.

Så fant Laurell Hamilton opp Meredith Gentry. Og i denne serien var hele poenget sex. (Meredith må få barn fortest mulig fordi... ok, jeg husker ikke helt, men det er noe med feer, kongedømme, arvinger og så videre). Hele konseptet bygger på dette, så... Dårlig skrevet sexscener hører til.

Personlig tror jeg hun fant ut at det gikk raskere å skrive dårlig sex enn å skrive kompliserte historier. Så... Isteden for å holde de to seriene adskilt, så flyttet hun den samme teknikken inn i Anita Blake-serien. Mer sex, mindre handling. Og kortere tid i boken. (Den første boken gikk over flere måneder, de senere går over dager).

Jeg er skuffet, men jeg kan egentlig ikke klandre henne. Hvorfor i allverden skal hun bruke tid på å lage en kompleks historie når hun selger "greit nok" om hun skriver dårlig sex?

Personlig mener jeg at hun ved å insistere på å skrive dårlig sex har latt andre forfattere gå forbi seg på alle områder. De skriver bedre sexscener OG de lager bedre plot. Problemet er at det er mange andre der ute som er enda dårligere, så... Hun klarer seg.

Jeg kan ikke akkurat være ambisiøs på hennes vegne, det må hun nesten klare selv.

(Jada, jeg vet. Jeg er mann. Jeg skal ikke lese sånt i det hele tatt. Men jeg bryr meg ikke. Jeg tror jeg er en av dem i Norge som leser mest trash, i de fleste genrer. Og jeg har lært meg å se forskjell på trash og kvalitets-trash. Og jeg vet hva jeg liker. Så det, så.;) )

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandHarald KLinda NyrudPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer Smedaas