Jacob er fryktelig forelsket i Brett, og det er ikke så enkelt, for Brett er ikke en kvinne med et stabilt følelsesliv.

Boken begynner i Paris, hvor vi møter en gjeng forfattere, kunstnere og journalister som lever et dekadent liv, og vi blir introdusert det sterke følelsesdramaet som preger boken. Det er meget velskrevet, og vanskelig ikke å kjenne seg igjen i beskrivelsene som gis så subtilt.

Midt i boken er det en liten dødperiode (med mindre du er spesielt fiskeinteressert), men det tar seg kraftig opp igjen mot slutten, til et svært velskrevet og engasjerende crescendo.

Ingen overraskelse at dette er blitt en klassiker i verdenslitteraturen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg storkoste meg med dialogene i boken. Min versjon er oversatt til norsk, men overklasseengelsken skinner tydelig igjennom :"Det var fordømt synd" "det vil bli en forbannet fin fiesta" "forferdelig hyggelig av Dem å spørre meg" "Vi har hatt det forbannet hyggelig, Harris" Jeg har en forkjærlighet for denne perioden med sine frigjorte kvinner, munnstykker, mengder av Champagne og ikke minst Charleston. Det er noe frekt og frigjørende ved å danse på bordet mellom to verdenskriger. Og spiller det noen rolle? Solen går sin gang uansett hva vi fyller våre dager med her på jorden...Skål!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Nå må boken leses på norsk og engelsk, det er "forbannet synd" å gå glipp av de vakre dialogene i original, og på norsk som jeg nå ble inspirert til å lese boka på. Dialogene er virkelig stor kos, jeg har unasett bestemt meg for å lese boken på nytt senere, denne gangen blir det på norsk og engelsk. Da har man noe å se frem til. Virkelig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaiken