Jo, det hadde vært supert, lommeboka har en lei tendens til å bli veldig tom. :O) Mulig symptom på et eller annet som går bland bokelskere spesielt. Uhyre smittsomt kan det virke som.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 28 svar.

Det er nok en epidemi som går, jeg er også hardt rammet, selv om jeg av og til forsøker å overse symptomene og oppfører meg som om lommeboken var velfylt. Men, løsningen er nær, på Plantasjen selger de noe som heter pengetre. Jeg eier ikke grønne fingre, men jeg tror likevel jeg må plante et sånt og se hva som skjer...

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Vel, vel - det treet går også under navnet "Judas penger". :))

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så det er altså min mangel på kunnskaper innen botanikk som har ført meg ut på ville veier...:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Info hentet fra Wikipedia Judastre (Cercis siliquastrum) er et tre som blir mellom 4 og 8 meter høyt. Treets naturlige vokstområder er i middelhavsområdet og i Sørvest-Asia. Judastreet foretrekker kalkholdig jord og under 400 meter over havet. Den foretrekker også lette skoger, men forekommer i buskform som en pionervekst i steinete områder. Blomstene er rosa. Navnet Judastre kommer fra myten om at Judas Iskariot hengte seg i dette treet og at treet derfor rødmer av skam.

Vitenskapelig(e) navn: Cercis siliquastrum
L., 1753
Norsk(e) navn: judastre
Hører til: Cercis,
erteblomstfamilien,
Fabales

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, nei, nei! Pengetreet er en sukkulent stueplante, iallfall her til lands. Jeg hadde en slik en gang; den sto der og vokste seg stor og prektig, men etter mange år ga den plutselig opp og utåndet. Penger produserte den aldri.

Judaspenger er en uteplante, toårig med rosa blomster og sirkelrunde, flate frukter på størrelse med en tjuer. Dekorative, men ikke gangbar mynt.

Skaff deg gjerne begge deler - men de duger ikke særlig til å spe på bokbudsjettet!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lurer på om vi kan ta dem for falsk markedsføring... De kan vel ikke kalle noe som ikke produserer penger for pengetre, samme hvor dekorativt det er?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er som han sa "hvem vet hvor haren hopper"! Kan det ha skjedd noe i oversettelsen mon tro!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hmm jeg hadde også et pengetre - men det ga opp hos meg også. Judaspenger vet jeg ikke hvordan ser ut, men det må jeg finne ut av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

hm, muligens manglende kunnskap både i botanikk og bibelhistorie... :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har ikke så god peiling på bibelhistorie heller, du har rett i det....)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vær ved godt mot! Nå har de kyndige mestrene friskmeldt Maria Magdalena. I de samme sirkler har de nå kunngjort at Judas gjorde "det han gjorde" på Kristus befaling, så han er også tatt inn i varmen. Hva skulle vi gjort uten bøkene!!! Bare spør altså. Har aldri kommet på å stable bøker i klesskapet - det var nytt! Det er ikke så mye rom i de ferdigkjøpte - må isåfall være designet. (Hvis ikke det gjelder gjesteværelsets klesskap da?)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Men du Kirsten, du kunne kanskje prøve å stable bøkene under sengen, det gjør nemlig jeg. Andre forslag er å ha dobbelt lag med bøker i hyllene eller å utnytte vinduskarmene. Jeg har prøvd de to siste variantene også, og de fungerer bra.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Foretrekker glasskunsten min i vinduskarmen. I inngangspartiet er det litt kaldt - da kan det bli litt fuktig på vindusglasset mao det kan oppstå fuktsskader på bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Under senger stabler jeg ubevisst hybelkaniner. Har du høye ben på sengen din? Eller har du rullebrett som du drar frem og tilbake? Kan ikke se meg selv ligge på magen med ei fjøl for å fiske frem bøker!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei, jeg skjønner at det blir litt upraktisk. Jeg har gammel seng jeg, med høye ben og god plass under. Avler hybelkaniner der jeg og, men siden jeg har en del bøker der også får de ikke så mye plass, også begrenser jeg bestanden med jevne mellomrom da...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er så å forstå at når du har lest ut en bok så legger du den inn under sengen på ene siden - henter frem bøker fra den andre siden av sengen!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Akkurat nå har jeg de uleste bøkene under sengen og så setter jeg dem "utenpå" de andre bøkene i hyllen når jeg har lest dem. Nå det ikke er mer plass kommer jeg til å legge dem under sengen igjen når jeg har lest dem, og da blir systemet som du beskriver. Om jeg ikke finner en rik mann som kan kjøpe et stort hus med bibliotek til meg før jeg kommer så langt...;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dersom jeg kommer dithen (har ett helt hus for meg selv), må jeg få installert en heiseanordning i taket. For når der ikke er mer gulvplass må man være kreativ ikke sant!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Morsom debatt dere har gående. Hadde jeg hatt så mye uleste bøker i heimen - som jeg samtidig hadde planer om å lese - hadde jeg blitt superstresset.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg sier bare at de(t) kommer godt med "før eller siden"!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har opptil flere sånne trær jeg, rundt om i huset. Men det er bare bløff, har ennå ikke fått det til å gro kroner på det. :o)

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Så det er bløff altså. Tror du vi kan ta dem for falsk markedsføring...? Jeg trodde jo jeg hadde sett lyset i tunnelen her:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei nei nei, du må bare plukke dem av da de er som grønnest, ta dem med ned i banken og be om å få snakke med "Den grønne veksleren". Shhh, ikke si det til noen!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

ÅÅÅÅ-er det sånn det er!!:O)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hør med forbrukerinnspektøren eller TV2 hjelper deg!! (det hadde vært årets sak) :o)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

La oss starte en interessegruppe. Bokelskere United, for å være litt anglofil. Beskyttere av bøker og deres elskere!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For en fantastisk ide! :O)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliKarin BergReidun SvensliVidar RingstrømgretemorMetteIreneleserHarald KTonje SivertsenmgesiljehusmorLailaritaolineIngrid HilmerTine VictoriaKirsten LundEgil StangelandBeathe SolbergHegeBente NogvaTine SundalsomniferumLene MCathrine PedersenDolly DuckConnieTor-Arne JensenKristine LouiseRonnyGeir SundetHanne Kvernmo RyeBjørg L.Torill RevheimWenche VargasRufsetufsaSigrid Blytt TøsdalKristinVannflaskeIngunnJEli Hagelund