Så døydde Ditte - eg øydelegg ikkje noko for alle dei som enno ikkje har lese boka ved å fortelje det, gjer eg vel? For dett er forteljinga om eit liv, så sterkt og så hardt som berre livet er, men med håp, og alle eldar brenn jo ned omsider, som vikingane - og Simon Darre - sa. Og så bir forteljinga om livet hennes fortald utan snev av naturalisme; dei har noko å lære her, alle dei som vassa i kloakken. Farleg mann, denne Andersen Nexø - ikkje rart at danske styresmakter gjorde jobben for fascistane og sette han i konsentrasjonsleir under okkupasjonen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Husker ikke nå mer enn 25 år etter hvilken bok det er står i (1 eller 2)men det jeg husker er Ditte som er bitter på at hun fikk oppleve godhet og vennlighet - bare for så å oppleve at dette blir tatt fra henne igjen. Hun fikk se hva som var mulig og som hun ikke fikk bli en del av. Det bildet har jeg tenkt mye på siden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg òg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er så enig så enig, anbefaler også å lese Morten den Røde,og hvis du ikke har fått med deg Pelle Erobreren så anbefaler jeg den også. Flere fargerike og sterke personligheter og skjebner. De to seriene henger på en måte sammen da Morten og Pelle møtes i Morten den Røde.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja. slik er det. Pelle og Morten las eg om tidlegare i livet, men Ditte stod altså på ventelista. Andersen Nexø er forresten portrettert i Hans Scherfigs Frydenholm.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den har jeg ikke hørt om, eller lest så jeg sjekket den litt på nettet og den hørtes interessant ut. Får håpe biblioteket har den eller at den er i salg. :o)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Søk på Scherfig, og start med Det forsømte forår. Så får du heile utviklinga til dei borgarlege idealistane og samfunnsstøttene - somme av dei endar som nazistar i Frydenholm. Skildringa der av konsentrasjonsleirane i Danmark er desverre sann.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja Scherfig er en fantastisk forteller som nok tåler å plukkes fram igjen. Mine er gamle, gulnet og gjennomleste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mine òg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for det, skal lever listen på biblioteket så får de finne dem for meg..:o)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kjersti SK. H.Heidi HoltanLailaBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimIngunn SBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBenedikteSynnøve H HoelDemeterTor Arne DahlJulie StensethÅsmund ÅdnøyLinda NyrudTrude JensenTanteMamieDaffy EnglundEllen E. MartolRoger MartinsenTine SundalTove