Fikk tak i et brukt eks på antikvariat.no. Like kjekt å lese boka nå som for 30 år siden. Gjensynsgleden var STOR.... Synes det er en riktig kosebok.
Viser 14 svar.
Helt enig, det skal noe til å ikke like den.
Nevil Shute skrev mange bøker men det er vel bare denne her som ble en stor suksess.
Pied Piper er enda mer kjent i engelsktalende strøk..
Ja, mannen med seljefløyten, heter den vel på norsk,
Kan sikkert stemme, kjøpte Pied Piper og Requiem for a Wren i bruktbokhandel i England. Begge er brukbare.. Perspektivet fra annen verdenskrig gjør bøkene til noe man bør få med seg..
Jeg leste bøkene hans for mange år siden, ser at jeg har 5 stk. som han har skrevet. Likte dem veldig godt.
Et par av dem har jeg funnet på antikvariater, men alle har vært lesbare. Sjakkbrettet var den boka som gjorde størst inntrykk på meg.
Takk, storartet altså, den skal jeg se etter. Ser den har navnet "Mannen med seljefløytene" på norsk.
Den siste bredd/On the beach som er nevnt under her er også en veldig kjent og veldig god roman. Også filmet - en sterk og skremmende film også.
Det var vel annelingua tror jeg, som ønsket hun kunne gi ulike terningkast til ulike deler av en bok! Det ønsker jeg med En by som Alice…
Første del av boken foregår i Malakka (i dag Malaysia), den gang en britisk koloni, under andre verdenskrig. Japanerne okkuperer halvøya. De driver en gruppe kvinner og barn som ikke har klart å evakuere i tide, fra sted til sted. Ingen vil ta noe ansvar for disse flyktningene. Denne delen av boken synes jeg er svært god. Vi får et realistisk innblikk i forholdene i landet (flotte naturskildringer blant annet), krigen og i hvordan situasjonen utvikler seg for menneskene på flukt. Terningkast 5!
I vel siste halvdel av boken er handlingen lagt til England og Australia i tiden etter krigen. Historien som fortelles er rørende og ganske godt skrevet. Ikke noe galt i og for seg, men litt for rett frem og forutsigbart for min smak. Personene forblir forholdsvis flate og klarer ikke engasjere meg slik de gjorde til å begynne med.
Sum á summarum – jo da, en underholdende og på mange måter fin bok. Synd at forfatteren ikke greier å opprettholde drivet fra den første delen. Det er etter min mening den som bærer denne boken. Terningkast 4.
Jeg er helt enig med deg i analysen, dette var følelsen jeg også satt igjen med!
Er vel snart tjue år siden jeg leste den (da jeg var tidlig i tenårene), kanskje jeg må gjenta den opplevelsen snart.. Husker den som ei sterk bok totalt sett, men det er mye mulig du har rett i at de forskjellige delene av den burde få hver sine terningkast.. Men denslags kan man jo alltids spesifisere med å skrive en bokanmeldelse etterpå.
On the Beach/Den siste bredd regnes vel også som en av hans beste. Der beskriver han hvordan det er å være de eneste som har overlevd etter at bomben falt, - en sterk skildring som har sittet i meg i over 40 år. Og problematikken i boken hadde ikke et snev av "dameroman", men gikk rett inn i det mest aktuelle og fryktede i sin tid.
On the Beach er en veldig sterk og skremmende bok. Den ble også filmet - jeg tror Gregory Peck spilte hovedrollen - så den som ganske ung, og som Ellen over her sier, så sitter den i...
Da noterer jeg Den siste bredd også- Takk skal du ha.
Takk for boktipset Ellen, da skal jeg jammen se etter den i bruktsjapper.