Hadde glemt at jeg har lest denne. Men jeg husker at jeg syntes den hadde sjarm og faktisk var spennende. :0)
Som utdanning har jeg Handelsskole, Høyskole i form av vernerpleie og videre spes.ped, pluss at jeg har vært politisk aktiv i ca 30år, og det har vært lærerikt i forhold til bla å lære menneskelig atferd. :0) Jeg har også studert tysk i en periode. Men jeg føler at jeg ikke bare er det jeg har studert, jeg vil lære mer hele tiden. Har du det sånn også? :0)
For å komme tilbake til det som antagelig var en av trådstarters meninger (?), hvilken type bøker/fagbøker har du ønske om å diskutere? All sorts eller en smal nisje?
Jeg leser faglitteratur, mest det som jeg er utdannet i, men jeg leser også bil/mekanikk i små doser riktignok, og jeg har en stor interesse for historie,politikk, filosofi, språk og litteratur, historisk og "vanlig". I den forstand mener jeg at tiden for læring pågår hele tiden. Man lærer faktisk noe av det meste man leser på en eller annen måte, mer eller mindre.
Et pust av kjærlighet av Johnny P.Pettersen. Et lite hefte med utsøkt vakre dikt om følelser, kjærlighet og varme. Fant den under et bokhandlersalg for mange år siden, og den har fulgt meg trofast i alle livets faser.
Javel, på den måten. :0)??
Selv om jeg er litt forundret over spørsmålet ditt, sånn i forhold til hva det har med bøker å gjøre, så vil jeg svare og vil da kanskje få svar på hvor du vil med spørsmålet ditt :o). Selv har jeg handelsskole, høyskoleutdannelse, vernepleier (1år) og spes.ped (2år). Har vært aktiv politiker, men har "pensjonert" meg fra det, er nå bare sofapolitiker.
Er enig med Yngve i hans skepsis, og jeg jobber heller ikke lenger i et akademisk yrke.
Jeg har en drøm om å få mulighet til studere litteratur, men ser for meg at siden jeg leser så mye forskjellig så underviser jeg meg selv hele tiden.:o)
Er enig med deg i at dette er en velskrevet og god underholdningsroman. Jeg ble veldig glad i Adrian Weynfeldt og ønsket at boken hadde vart en stund til.
Ang Small World så syns jeg det var en fantastisk empatisk og god bok om demens og hvordan dette kan oppfattes.
Jeg har fått anbefalt Martin Suter og andre sveitsiske forfattere av en venn meg i Sveits. Gleder meg til å oppdage fler derfra. :)
Ja den er grøssende god. Og slutten da....:0)
Underlig hvor like mennesker egentlig er. I min tid som student ble det bare pensum og bøker som omhandlet pensum. Jeg tror ikke det har blitt solgt fler bøker om barn, psykologi og pedagogikk som i de åra. I hvertfall ser det sånn ut når jeg ser på de bokhyllene de står i nå og sloss mot støv og tyngdekraften. Det er like før hyllen kneler sammen på midten (en digresjon). Før og etter har jeg stort sett lest bøker hele tiden fra jeg var 5/6 år og snart 50 (hvor ble de 45 åra av). Jeg hadde lesetørke i et år for en tid tilbake i forbindelse med en depresjon. Da orket jeg ingenting. Men min glimrende terapeut satt meg tilbake på sporet og jeg fikk igjen lesegløden for fullt.
Og ja det har hendt at det har blitt litt tema lesing og er nødt til å følge det sporet til det er naturlig å bytte tema. :o)
God gammel norsk krim, som De dødes tjern, av Andre Bjerke (Bernhard Borge), andre av samme forfatter; Døde menn går i land og Nattmennesket. Andre gode norske er Jernvognen av Stein Riverton og Knut Gribb bøkene. Ellers så er jo Sherloc Holmes en vinner, og Agatha Christe. Og må ikke glemme Sort Messe av John Dickson Carr. Det er så uendelig mange som passer inn i solveggen, sammen med kaffe og noe attåt. Av litt nyere norsk krim er nok Knut Nærums to krim bøker
De dødes båt og Døde menn går på ski, gode alternativer. Han skriver på den gamle gode "krim måten", men med litt ny vri. Lettleste og spennende.:o)
Jo lenger det er siden du sluttet skolen jo lettere vil det bli å ta frem å lese klassikere. Da får du følelsen av at dette gjør du fordi du har lyst og ikke fordi du må. :0)
Den skulle jeg likt å se i så fall. For en tanke :0)
Noen av klassikerne er bøker som er fantastisk skrevet og er uten sammenligning. Er vel derfor de er klassikere. Mye av innholdet er beskrevet og omhandler en annen og for oss ukjent tid. Er det ikke flott å kunne sette seg ned å la seg forsvinne inn i en svunnen tid og oppleve på godt og vondt hvordan de hadde det da? Selv så tenker jeg ofte at ved å lese disse bøkene så ser vi hvor langt utviklingen har kommet og ikke alt er til det beste. Men for oss jenter som lever idag og er vant til å bli behandlet på lik linje som mannen (nesten), har det skjedd vanvittig mye og for det meste til det bedre. Så klassikere det er et must; for oss, for den neste generasjon, for de som kommer etter dem. Da er våre nye bøker klassikere. :O)
I dag var det over hele baksiden på avisa; NAPPING MED TRÅD FRA 100,-, hva slags napp eller napping det er snakk om er det ikke lett å vite, men ryktet forteller at det dreier seg om hårfjerning.(!) :o)
Det er alltid spennende å lære om nye forfattere. Interessant mann, med et underlig liv og måte å skrive bøker på. Ser frem til fler slike. :0)
Bøkene mine er ikke pyntegjenstander, men det er bare noe med de derre eselørene. En del av bøkene er jo ganske dyre og fortjener å bli behandlet pent. Fagbøker er en jo nødt til å bruke "opp", skrible og understreke, bare ikke eselører (!). :o)
Jeg gjorde det i fagbøkene når jeg studerte, de ser ut som fargekart! Men i mine "vanlige" bøker skriver jeg kun inn navn og år. Jeg tror jeg hadde fått hetta om noen hadde skrevet i finbøkene mine! gudhjelpemegforetstyrdethaddeblitt!!! Jeg klarer ikke å se et eseløre en gang. Sånn har jeg det. :o)
Er bare såå enig!! :o)
Syns Radioteatret har mange fine hørespill. Jeg liker best de eldre av Knut Gribb, Dikie Dick Dickens og God aften mitt navn er Cox. Det er kjempebra at de er å få kjørt på cd nå i ettertid. Men har hørt på Staalesen, Melum og Holt. Samt noen grøssere, bla I trifidenes tid, den var grøssegod. Så etter denne innledningen skjønner du nok at jeg liker Radioteaterets hørespill. :0)