Lene Kaaberbøl: skammarens dotter. Den er på nynorsk. Synes den er bra. Finnes flere bøker i serien og. http://bokelskere.no/bok/skammarens-dotter/30637/
Denne boka er skrevet av en jente med autisme. og er veldig bra fordi du får lese hvordan hun opplever verden, og omgivelsene. ofte er bøker om autisme skrvet av fagfolk som har teori som de baserer seg på. Denne boka er så ekte, og bra for hun skrive med godt språk og alt er basert på erfaringer.
Denne boka er helt fantastisk! Når jeg leste den så kunne jeg ikke stoppe, og satt oppe for å bli ferdig med den. elsker når en boka er så god at man ikke kan legge den fra seg og man bare må lese neste side. Også er det endel referanser til lesing, og bøker er sentral i historien. som jeg liker, bøker om bøker er fint. Anbefales!
Om alle har mulighet til å redigere, som på wikipedia, så vil det jo bli sånn circa rett. Personlig mener jeg circa er en pris verdt å betale. Om dette bare gjelder bøker som ikke er hentet fra andre databaser da.
En annen ting jeg savner er muligheten til å koble bøker som i realiteten er den samme. Har sett at enkelte bøker, som i realiteten er samme boka, listes forskjellig. Det gir feil statistikker og mindre match mellom folk enn det som i realiteten er tilfelle.
Jeg har sett litt på hvordan de forskjellige Flickr-applikasjonene løser dette. Det kan kanskje være noe å se på for dere også? De beste lar bruker bestemme hvilke deler av billedstrømmen (bokstrømmen i vårt tilfelle) som vises på Facebook. F.eks bare favoritter, eller hver eneste nye som legges til etc. For bokelskere kunne det kanskje også være interessant å bare vise hva man for øyeblikket leser?
Jeg tror de fleste er uinteresserte i å bruke tid på å grave på måfå i haugen med skitt og kanel - for eventuelt å finne gull. Fordi tid er dyrebart.
Men, over tid opparbeider man seg jo en viss grad av erfaring, og kjenner igjen uinteressante bøker på samme måte som man kjenner igjen en bedriten Hollywood julefilm-pengemaskin.
Jeg tror det er når man har kommet dit, og gravet seg godt ned i et smalt felt av en vis kvalitet, at man finner de obskure skattene vi snakker om her - via referanser til referanser til referanser. Og de finner man uavhengig av medias omtale.
Siden de fleste foretrekker å lese på norsk så handler det sikkert ikke bare om hva man "plikter". Jeg vet ikke, skal jeg snakke for alle andre så vil jeg kanskje si at plikt-tendensen er sterkere når det gjelder norsk film enn når det gjelder norsk litteratur.
Er det tanker om å lage en applikasjon for Facebook - der bokelskere kan linke innholdet fra sin profil her til Facebook? Facebook er jo også en god kanal for markedsføring - og en slik "Facebook badge" ville kanskje fungere effektivt også på den måten?
Ikke bare har boka nydelige bilder, men den beskriver også historien til den japanske hagetradisjonen, og gir innblikk i de estetiske prinsippene som ligger til grunn for måten hagene er bygget opp på. Jeg pleier å bla i mitt eksemplar av og til, og får ro i kroppen bare av å se på bildene.
Jeg tror det kommer an på om du sammenligner med den populære verdenslitteraturen (den som får mediadekning) eller den samla verdenslitteraturen generelt. Og på om du inkluderer eller utelukker forfattere som ikke lever lengre.
Vi har forfattere som er aktuelle for vår norske virkelighet. Noen av dem er tydeligvis også aktuelle for andre deler av verden - siden de oversettes mener jeg. Jeg føler at norske forfattere av i dag kan måle seg med resten av verdenslitteraturen av i dag. "Dessverre" er nok ikke litteratur like innflytelsesrikt på verdensbasis som film, tv, spill eller kanskje til og med tegneserier, men jeg tror vi er med der - til forskjell fra de andre mediene jeg lista - hvor vi kun er med i veldig små drypp.
Personlig er jeg lite opptatt av hvor forfattere kommer fra. Jeg føler et press, men ingen plikt til å klappe for norske forfattere og norske filmer. Vet ikke om det burde være en plikt...
Enig. Boka har dessutan eminente illustrasjonar!
I tillegg til å være en glimrende oppskriftbok er Sichuan Cookery en fantastisk introduksjon til Sichuans kjøkken - og det kinesiske kjøkken generelt. Sannsynligvis den beste boka du kan finne om dette temaet.