Veldig vanskelig, men jeg prøver:
Audun Mortensen - Alle forteller meg hvor bra jeg er i tilfelle jeg blir det
J. D. Salinger - The Catcher in the Rye
Stephen Chbosky - The Perks of Being a Wallflower
J. K. Rowling - Harry Potter and the Goblet of Fire
Kevin Crossley-Holland - At the Crossing-Places
Jeg skal i alle fall lese The Bell Jar av Sylvia Plath og Howl's Moving Castle av Diana Wynne Jones. Regner også med at jeg kommer til å lese en del grafiske romaner, og kanskje noe av Kazuo Ishiguro og Andrej Kurkov.
Jeg blir ikke særlig påvirket av det folk her inne skriver. Negative omtaler har nesten ingen betydning for meg, med mindre jeg på forhånd vet at jeg og brukeren som skrev omtalen har noenlunde lik smak.
Når var du sist på biblioteket? Forrige uke.
Lånte du noe eller benyttet du en tjeneste der? Jeg lånte en bok.
Av de siste fem bøkene du leste hvor mange hadde du lånt på biblioteket? Ingen av dem.
Hva mener du er hovedfunksjonen til et bibliotek? Utlån av bøker, og å sørge for at alle har gratis tilgang på litteratur.
Ja... Jeg tenkte vel at han/hun skulle slette den brukeren som ble brukt til å skrive førsteinnlegget med eller noe sånt. Om det gjelder en annen profil så slenger jeg meg på forslaget om å spørre André.
Du bare går inn på innstillinger, som du finner i øverste høyre hjørne, og så velger du "slett brukerprofil" og følger instruksjonene.
Ja, den heter Dødens dager.
Irriterer meg over det samme i Ambulanse, men jeg tror det er selve ordet som er mest irriterende, ikke at det blir brukt for ofte.
Bra tips! Denne er også ganske kjekk, synes jeg.
Carl Frode Tiller! Selv har jeg foreløpig kun lest Skråninga, men man får ikke akkurat inntrykk av at de andre bøkene hans er noe dårligere.
Jeg leser mest på engelsk, og foretrekker å lese på originalspråket (forutsatt at jeg kan det, såklart). Utover det bryr jeg meg ikke så veldig om hva slags språk ting er skrevet på, men det hender at jeg blir veldig frustrert av å lese tysk, fordi jeg ikke er flink nok til å holde språkkunnskapen ved like.
Jeg ser ikke helt hvorfor man ikke skal kunne trekke tilbake meningen. Man har forandret syn, og liker ikke boka lenger, hvorfor skal man ikke da kunne si at man ikke lenger forstår hva som appellerte?
Positive opplevelser fører til at man fortsetter å lese, og dermed utvikler seg, og det synes jeg det er viktig å huske på, men når det er sånn at man faktisk har forandret syn, synes jeg ikke at det virker rimelig at man skal fortsette å stå inne for noe man ikke lenger mener. Å trekke tilbake meninger ser jeg altså på som helt harmløst, men å glemme viktigheten av positive opplevelser tror jeg kan være veldig uheldig.
Er det så sikkert at det handler om å "trekke tilbake følelser" da? Handler det ikke heller om at folks smak utvikler seg, modnes og endres?
Mange bøker jeg satte stor pris på tidligere misliker jeg sterkt i dag, og om jeg skulle skrevet noe i samme gate som det du beskriver, ville det vel neppe vært noen slags forsøk på å forsvare meg. Det ville snarere dreid seg om at jeg i dag ikke helt forstår hvorfor jeg en gang likte disse bøkene. Om det for noen faktisk er et slags forsøk på å forsvare seg, fordi de føler at det de har lest og likt ikke er "bra nok", så er jo det bare trist, men som oftest tror jeg altså ikke at det er det som er tilfelle.
Jeg liker ikke Berlinerpoplene lenger, og selv om jeg kan forstå at den appellerer til andre, skjønner jeg heller ikke helt hvorfor jeg på noe tidspunkt syntes at den var bra. Likevel synes jeg jo at det er positivt at Ragde ga meg fine leseropplevelser på et tidspunkt, selv om hun ikke gjør det nå lenger. Egentlig handler det vel bare om at jeg har forandret meg en hel del siden starten av tenårene, og at jeg ser etter helt andre ting i dag enn jeg gjorde da jeg var tretten. Når folk skriver sånt tror jeg kanskje at de har lest noe og likt det, endret smak, og så sitter de kanskje igjen med en følelse av at de ikke helt forstår hva det var som appellerte. Likte jeg virkelig dette noen gang? Har jeg forandret meg så mye siden da? Det er kanskje like mye en slags søken etter forståelse som det er noen slags form for forsvar.
Få, om noen, er bøker jeg bare tok med tilfeldig. Jeg ville nok kommet ut med fem bøker som jeg har hørt bra ting om, og som hadde lyst til å lese fra før, men det er veldig sannsynlig at det ville blitt sjangre eller forfattere som jeg ikke var veldig godt kjent med fra før. Akkurat for øyeblikket ville jeg trolig plukka med meg noen tegneserieromaner og noe norsk samtidslitteratur, kanskje noe av Carl Frode Tiller, Thure Erik Lund eller Kjell Askildsen.
Artig liste! The Perks of Being a Wallflower er kjempeflott, og jeg synes vel ikke det skader at jeg og Charlie deler et par favoritter.
Mulig du allerede har vært borti den, men jeg synes at denne er veldig kjekk.
Tja, Pastoralia av George Saunders består av flere noveller og én kortroman, og jeg ser flere andre kortromaner på lista, så den er vel muligens ikke begrensa til å kun inneholde romaner?
En veldig kjapp opptelling viser at jeg har lest litt over tjue, og at jeg har 35-40 av disse stående ulest i bokhylla. Ikke et veldig imponerende resultat, men jeg får skylde på alderen min. Jeg kommer nok til å lese ganske mange av disse etter hvert.
I told her how my father used to read to me; I told her how for a while I had lived in a world in which trees spoke and gods flew, and how I thought that if I waited long enough things would get marvelous like they did in the stories Ovid told, and become something else.
Tanum.no og capris.no pleier å ligge på omtrent samme prisnivå, men om man ønsker å spare noen kroner kan det ofte lønne seg å sjekke begge steder. Min erfaring er at capris pleier å være billigere på bøker som ikke er helt nye. Et raskt søk viser f.eks. at Kafka på stranden koster 122 kroner hos tanum, mens den koster 115 kroner hos capris. Ikke så mye å spare per bok, men det kan fort bli litt om man skal kjøpe flere bøker.