Eg vil leva, drukne vil eg ikkje!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hadde en fin reise tilbake til 1100 tallet, Ett 9 dagers opphold på 1100 tallet hvem trenger tidsmaskin når en har Ken Follet

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, den boken har fått mye oppmerksomhet. Blir interessant å høre om du synes den svarer til forventningene.
Jeg leser om det å bli gammel. Tor Åge Bringsværd har skrevet om det i boken «Mens jeg har dere her». Ikke enig i alt han skriver, men fornøyelig er det, og jeg må le innimellom, han formulerer seg som vanlig på en god måte.
Han skriver om hvordan det føles å straks fylle åtti, og det ble han visst i 2020.

God helg til gammel og ung og alle midt i mellom!

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Det var også min tanke :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vakkert!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg går ofte inn i helgen uten å ha en bok jeg leser på. Så også denne. Så da får jeg skrive litt på søndagen i stedet :) I dag startet jeg å lese Det som forsvinner, av Brit Bennett. Jeg husker ikke hvordan jeg kom på at jeg ville lese denne, men antakeligvis har den blitt foreslått som en bok som passer til flere av punktene i årets leseutfordring i regi av The 52 book club reading challenge. Boka handler om identitet og rase, og om familie og tilhørlighet. Jeg har har akkurat startet å lese denne. Så langt, lettlest og interessant. Riktig god uke, alle!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Røykteppe av Thomas Enger og Lier Horst leste jeg nylig, og jeg likte den godt. Jeg har veldig sansen for Thomas Enger. Har prøvd å lese Lier Horst sin krim, men den likte jeg ikke så godt. Kombinasjonen av disse to forfatterne, derimot, er veldig bra.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fuglane (s. 23).
I min utgave fra «Skrifter i samling» utgitt av Samlaget 1988, heter det i forlagsomtalen at «Fuglane er nok meisterverket til Vesaas. Ingen annan person i diktinga hans er så omslutta av forfattarens omsorg og kjærleik som Mattis tust, og det er heller ingen av sine oppdikta personar Vesaas skjønar betre.» En god start med andre ord.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kharkiv i våre hjerter.
At en rammeroman har et bestemt sted som felles utgangspunkt, kjenner vi fra blant annet Frode Grytten. Her er det Ukrainas nest største by, Kharkiv, som er åstedet for de ellers ulike fortellingene om menns liv på mikronivå, ikke minst om deres problematiske forhold til kvinner etter kommunismens fall.

Likevel er det én av historiene som lar oss se byen utenfra, om enn fra nokså absurd synsvinkel i det karakteren Bob skal beskrive Kharkiv for sine amerikanske slektninger. Blant annet er folk der redd for at byen skal bli invadert av kineserne! Eller har forfatteren egentlig hatt en annen nasjon i tankene?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vi kan bare tro og håpe. Vi kan bare elske og ta livet som det er. Det vil si uutholdelig utrolig. Det vil si utrolig uutholdelig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

From the river to the sea Israel will be free.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tilbake på gamleveien går jeg inn under en lyktestolpe, hvor slapset i grøftekanten glinser grått som usunn sæd. I lyset ser jeg hva jeg har notert i skriveboken mens jeg ruslet og sprang: "TO DO: kjøp sjokolade, gulrot, vin og tanntråd, voks leggene og farg øyenbrynene." Ikke så dypsindig, men presist.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kameraet måtte han selge. Leiligheten også. Livet tar ikke bare illusjonene fra oss.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det gikk vel ikke helt sånn som Orwell ønsket seg, men Labour-regjeringen etter 1945 oppfylte flere radikale krav om nasjonalisering av nøkkelbedrifter og etablering av et trygdesystem, National Health Service. Orwell hadde både forventning og frykt til framtidens automatisering. Han så for seg at vi ville få KI-genererte romaner — riktignok av det enklere slaget. Når kommer den første, eller er den alt her?

Se omtalen min av Orwells Books vs. Cigarettes.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Nydelig roman om foreldrerollen og morskap! Om å balansere egne behov med andres og hvem sitt ansvar er det å oppdra noen, er det kun foreldrene eller er det andres ansvar også?
Dette er noen av temaene meksikanske Guadalupe Nettel tar opp i denne romanen som var på kortlisten til den internasjonale bookerprisen i fjor.

Anbefales på det aller varmeste!

Hele omtalen kan leses her.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg ble paff av skam. Ingenting er så ydmykende som å bli tvunget til å se seg selv utenfra i øyeblikkene der iveren visker ut skillet mellom innside og utside.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En god bok som forklarer hvorfor USA er blitt ett så rart land

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For en artig historie, skulle gjerne hørt mer. Ser dere for meg og forestiller meg godt samhold og mye latter, selv om tema er alvorlig nok. Dette er en få bøker som har fått meg til å le høyt.
Hvordan kan man ikke få respons på ph’er i smekre farger :)))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

GunillaLars Johann MiljeMads Leonard HolvikEirin EftevandPiippokattaJohn LarsenHelena ERonnyJulie StensethAvaHeidi LNorahEli HagelundHeidi Nicoline ErtnæsVariosaMarianne MSolAlice NordliLena Risvik PaulsenIngeborg GEivind  VaksvikMarit AamdalSigrid Blytt TøsdalBente NogvaLailaReidun SvensliBertyTor Arne DahlBjørn SturødHilde H HelsethStine AskeAnniken RøilIna Elisabeth Bøgh VigreLinda RastenRoger MartinsenHarald KTonje-Elisabeth StørkersenElisabeth SveeStig TTove