Jeg ble veldig glad da biblioteket ga beskjed om at denne er klar for henting :) Jeg er helt klar for en dose Hafez el-Assad nå.
Det var virkelig praktfullt alt sammen, især de fire steilende hestene foran likvognen. De danset og spansket seg som om de visste at et menneske var død og riktig triumferte over det. "De temmer oss, kjører med oss, mishandler, huserer og dominerer med oss for sin fornøyelses skyld. - Men de dør. Hurra! De dør!"
Halv-sovereignen. Han hadde tullet den inn i et papir og satt fast bladet med en knappenål. På papiret hadde han skrevet med blyant: "Jeg trenger den ikke. Jeg vet faktisk ikke hva jeg skulle gjøre med den om jeg beholdt den."
Det er visse bedrag, Tom, som løfter mennesket mot himmelen som på hvite vinger....
...Hvem ville ikke i sin dødsstund streifes av den letteste fjær av en falskhet som din enn av alle de vingefjær som siden tidenes morgen har blitt plukket ut av den kantete, kritiske sannhet!
Jeg har nå lest bok 1 av 2 om Martin Chuzzlewit i norsk oversettelse av Trygve Norum fra 1969. Her er det mange som kjemper om den store arven og persongalleriet er ganske fornøyelig. Jeg syns det blir litt kjedelig i Amerika, men Dickens oppfatninger om den nye verden holder mål selv i dag.
Og så et lite hjertesukk: Jeg har lånt bøkene på biblioteket og ser at de har vært utlånt 5 ganger tidligere, første gang i 1969, siste gang i 1986. 26 år siden sist altså!
Hver gang jeg har lånt, har de hentet Dickens fra er nærlager og sagt at det er liten interesse for disse bøkene. Jeg har da sagt at det er Dickensår og at flere burde være interessert. Hvor vanskelig er det å lage en liten hylle med Dickensbøker med litt informasjon om forfatter og jubileum? Jeg blir mildt sagt litt provosert av at gode forfattere ikke blir lest nettopp fordi bøkene aldri står i utlånshyllene. Slutt på hjertesukk.
Jeg har ikke mistet motet. Jeg er godt i gang med David Copperfield og gleder meg til resten :)
Da har jeg endelig kommet meg gjennom Nicholas Nickleby uten antydning til entusiasme. Det var jo noen gode partier, men alt i alt en kjedelig og langtrukken historie.
Underholdende bok om Skaldemans vei fra 165kg til 80kg. Med humor og friske fraspark trosser han leger og ernæringsrådet og finner tilbake til steinalderkosten og blir lettere, friskere og til slutt så vital og full av overskudd og livsglede at det nesten er en plage for familien hans. Humoristisk og lettfattelig skrevet. Han mener selv at boker er skrevet for menn. Jeg mener at den er skrevet for meg.
Skremmende god lesning. Alle som kjenner noen som er overvektige, har høyt blodtrykk, sukkersyke, hormonforstyrrelser, magekatarr, magesår, forstoppelse, diaré, divertikulose, Chrons sykdom, ulcerøs kolitt bør lese denne. Alle studier som viser at fett er farlig og fiber/karbohydrater er sunt blir her slaktet og dissekert.
Det er ikke en samling, men det virker som om biblioteket kan skaffe alle titler. Jeg har lånt noe lokalt og fått noen fra Fylkesbiblioteket i Akershus. Jeg kan ha lovet litt for mye da jeg påsto at bibliotekene har absolutt alle titlene på lager, men det virker slik.
Jeg har ikke alle Dickensbøkene i både bok og lyd! Ellers har jeg praktisert lese først og høre etterpå i lengre tid (Don Quijote) og syns det er en fin måte å få det inn med teskje på.
Jeg har hørt Barnaby Rudge på lydbok i engelsk utgave og kan anbefale dette. Bibliotekene har alle Dickens' bøker i lydbokutgave (BBC audiobooks). Selv sliter jeg fortsatt med å bli ferdig med Nicholas Nickleby i englesk bokform, men lydbok gikk altså greit :) Jeg har nå begynt å høre nå på The Old Curiosity Shop og den virker også til å bli en hyggelig opplevelse.
2011 har vært et fantastisk leseår for meg også, mye takket være godt selskap og gode innspill fra andre bokelskere. Jeg ønsker ingen forandringer på dette nettstedet, det er jo opp til oss brukere å fylle sidene med godsaker.
2012 blir det store Dickensåret. Jeg har nettopp hentet David Copperfield og Great Expectations i lydbokutgave på tilsammen 42(!) cd'er. Litt skal man jo ha å pusle med.
God jul alle sammen!
Har bibliotek på ca 16 kvadratmeter og 3 av veggene er fulle! Vurderer å dele rommet i 2 med en ny hylle. Det er utrolig hvor fort hyllene fylles. Har ca 1600 bøker pr i dag.
Har hatt noen fine kveldstimer med "A Christmas Carol". Jeg kjenner jo historien fra en rekker filmer og tegnefilmer, men det var noe annet å lese den i sitt eget tempo og på originalspråket. Jeg er fasinert av Dickens fantasi, språk og humor. Men vær på vakt, man blir veldig "julete" av å lese dette!
Nå er jeg endelig halvveis! Håper Vibecke har rett. Jeg er redd andre bøker har sneket i køen. A Christmas Carol var en lettelse sammenlignet med Nickolas Nickleby. Er det flere sinker der ute?
Jeg må innrømme at det går tregt med Nicholas Nickleby her også, men jeg har ikke gitt opp enda!
Gratulerer!
Joda, jeg henger fortsatt med, selvom det er stille fra min kant. Jeg leser i hovedsak G&K og slår opp enkelte partier i W uten at jeg dypdykker i materien slik enkelte av dere andre gjør. Jeg koser meg med galskapen og humoren i dQ og setter fortsatt stor pris på kommentarene fra KjellG, annelingua, guiritana og Bjørg L m.fl., som jeg belønner med velfortjente stjerner.
Du kan jo forsøke Sue Graftons alfabetserie (f.eks A for Alibi). Bøkene er om Kinsey Millhone, enslig privatdetektiv og sekretær i ett. Lettlest om moderne detektivarbeid i 1980-årene (før mobilen ble allemannseie).
Det finnes ingen døde språk, bare dvaske hjerner.