"Markens grøde" står ulest i hylla og jeg har absolutt lyst til å lese den. Når hadde du tenkt å begynne? Det står forsatt noe igjen av Steinbeck-felleslesingen og jeg har akkurat begynt på en diger biografi om Stalin.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan du legge ut smakebitene på nytt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har hørt Perlen som lydbok og ble litt skuffet. Det var ikke noe overnaturlig i historien som fikk meg inn i eventyrmodus, kanskje med unntak av størrelsen på perlen. Ikke passerer den som fabel heller, selv om moral og etikk er et viktig tema. Som roman var personene ikke særlig troverdige syns jeg. Kanskje var jeg rett og slett ikke i riktig humør til en slik type historie akkurat nå.
Steinbeck har jo også tidligere beskrevet at mennesker ikke nødvendigvis blir lykkeligere av jordisk gods og det er vel fortsatt et aktuelt tema. Jeg synes han behandler det bedre i f.eks. "Dagdrivergjengen" hvor gutta er svært så lykkelige med ingenting og det blir mistenksomhet, sjalusi og paranoia når eiendelene dukker opp.
De gjenstår det bare å glede seg til "Øst for eden" som jeg har lest før, men ikke husker.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg skal forsøke meg på lydbok denne gangen, håper det blir bra. Ønsker deg en riktig god ferie Lillevi.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har alltid en lydbok på iPoden. Den lytter jeg til når jeg gjør husarbeid, strikker, går tur, tar buss/tog og når jeg sitter på café og venterom. Jeg har en idé om at jeg ubevisst foretrekker lydbok framfor mine egne indre dialoger, som jeg tror jeg blir litt "ko-ko" av. Så til andre "sjuklinger" der ute som er utestengt fra arbeidslivet og er tvunget til selskap med dere selv, lydbok anbefales! Det er mye terapi i å høre hva andre har tenkt og tenker og slippe sin egen hjernestøy innimellom.

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Jeg likte denne boken svært godt. Foruten å være vidunderlig kortfattet bekrefter den tanker jeg har gjort meg etter nylig å ha lest Gunnar Sønstebys "Rapport fra nr. 24" og Oliver Langelands "Dømmer ikke". Alle bøkene omhandler til en viss grad mekanismene som utløses ved okkupasjon, både for enkeltmennesker, grupper og land. Og jada, Machiavellis "Fyrsten" er allerede bestilt på biblioteket. Den ene boken fører til den andre som fører til den tredje som...

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg er enig med deg i at The Grapes Of Wrath har vært månedens beste bok.
I forbindelse med at NRK sendte dokumentaren "Det siste vitnet" om Pelle-gruppa, har jeg hørt på Major Oliver H. Langelands bok "Dømmer Ikke" som omhandler norsk forsvarspolitikk før andre verdenskrig samt landssvikoppgjøret i etterkant. Dette er på mange måter en annen Norgeshistorie enn den jeg har lært på skolen, svært skremmende lesning (lytting i mitt tilfelle) som anbefales på det varmeste. Den går derfor inn på en god annenplass på oktoberlisten min.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Oppdrag utført!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg snegler meg videre i The Grapes of Wrath og henger håpløst etter hovedfeltet er jeg redd for. Innimellom koser jeg meg med Peter Wimseays Hvedebrødsdage av Dorothy L. Sayers. Den er oversatt til dansk, men oppfattes allikevel som erkebritisk inne i hodet...Jeg husker ikke hvem som anbefalte den her inne, men tusen takk til vedkommende, jeg nyter hver side!
Ingen dager uten lydbok, jeg fortsetter lagringen av minner som burde vært fra barndommen og er i gang med Narniabok nr 5.

God lesehelg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du har nok rett i at Irving blir mye lest. Jeg mener allikevel at de tidligere bøkene hans som Garps verden, Hotel New Hampshire og Siderhusreglene var større snakkiser enn hans senere romaner. Men nå synser jeg...Jeg forsøkte å finne ut hvor mange eksemplarer som har blitt trykket av bøkene hans, men uten hell.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har også tenkt med meg selv at amerikanske forfatterer ikke har så høy status i Norge (Europa?) med unntak av krimforfattere som Stephen King, Dan Brown, Harlan Coben, Jeffery Deaver, Patricia Cornwell og Elizabeth George.

De siste årene har jeg forsøkt å lese meg litt opp og har fått med meg bl. a. Ernest Hemingway, John Irving, Jack London, Mark Twain og Herman Melville. Jeg merket meg at det ikke er så stor interese for bøkene deres. Jeg har også planer om å lese Emily Dickinson, William Faulkner, F.S. Fitzgerald og Richard Yates når vi blir "ferdige" med John Steinbeck etterhvert. Anbefal gjerne andre amerikanske forfattere det er verdt å bli kjent med!

Ellers må jeg si meg enig med Lillevi i at Vredens Druer burde vært i ny og bedre oversettelse for mange år siden.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Så hyggelig at du liker språket i den norske oversettelsen, jeg håper flere gjør det! Fint at vi er så mange som leser samtidig. Allerede ved forordet har jo diskusjonen tatt av. Kjempegøy!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Drikkegildet i Athen av Platon
Om mus og menn av John Steinbeck
Den guddomelege komedien av Dante Alighieri
Seierherrene av Roy Jacobsen
Fortuna av Alexander L. Kielland
Gift av Alexander L. Kielland

Jeg har hatt en fantastisk måned med bøker på øret og slår derved et slag for lydboka igjen!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Trodde ikke det jeg heller, men sjekket med Wikipedia. Det står det Gollum was a Stoor Hobbit[1] of the River-folk. Det er meget mulig at Wikipedia har feil igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I litteraturen burde det kun være hobitten Gollum som får lov til å stille et spørmål med den ordlyden ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De første sidene var helt greie, men det ble værre etterhvert. Jeg steilet litt da "Could Ya give me a lift, mister?" ble oversatt til "Kan du gi meg et løft?"...Jeg får vel holde meg til originalspråket, selvom jeg bruker litt lenger tid på å lese da.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vredens druer Finnes det en god norsk utgave?
Jeg var på biblioteket i dag og leste et par kapitler i Vredens druer oversatt av Arthur Omre og syns dialogene var forferdelig dårlig oversatt; litt norsk, litt slang, litt nynorsk, det svenske"inte" samt noe engelsk innimellom. Jeg fikk lånt en engelsk utgave isteden, men lurer på om noen vet om det finnes andre oversettelser. Har lest andre av Steinbecks bøker oversatt av Nils Lie og de er helt greie. Om mulig oppgi ISBN nr.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for gode innlegg Annelingua og Lillevi, dere gjorde boken enda bedre!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

For meg ble dette ble først og fremst en bok om drømmer, drømmen om et eget småbruk og drømmen om å være skuespiller, selv Krølle har vel en drøm om å ha en kone han kan holde styr på. Det er også en bok om ekte vennskap. Hvor langt er man villig til å strekke seg for å spare andre for lidelse?
Det var en sann glede endelig å lese en kort bok! Det er utrolig at en så liten roman med så enkelt språk kan romme så mye. Jeg gleder meg til den neste boken på listen.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Fin liste! Dropper Dagdrivergjengen, men blir med på resten.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Bård StøreElisabeth SveeVanja SolemdalG LINA TORNESellinoronilleOdd HebækKaren RamsvikPer LundKikkan HaugenBerit RKirsten LundLailaPrunellaPiippokattaTine SundalLene AndresenIreneleserMonaBLHeidi Nicoline ErtnæsHarald KBjørn SturødCecilieAnne Berit GrønbechDemeterLisbeth Marie UvaagMarit HåverstadHilde Merete GjessingJulie StensethBjørg  FrøysaaMonica CarlsenalpakkaReidun SvenslibEeMeFAmanda ABeathe SolbergInge KnoffLars MæhlumNorahBerit Elisabeth Nysæter