Litt tidlig, men jeg skal fortelle hvordan jeg opplevde boka når jeg er ferdig.
Jeg måtte bare kjøpe den når jeg kom over den i en bruktbutikk selv om jeg vet det er en barn/ungdomsbok. Gabriel Scott har så mange bra bøker så det skal bli spennende å lese denne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg koser meg med boka "Sterk som døden" av Guy de Maupassant. Stikkord her er, grevinne og hennes elsker, maleren.
Jeg har også så vidt begynt på "Sølvfaks" av Gabriel Scott. Er historien om katten Sølvfaks som reiste ut i den vide verden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

bokhelgen 40: Leser 125:125

Sammen med min sønn på snart tre år skal jeg lese Elias - Fiskekonkurransen av Filmkameratene og Olav Asland.

I tillegg er ventetiden over. Lydboken med Monstrene i Dunderly har kommet til Kristiansand. Av fem cder begynner vi cd 1 denne helgen.Sammen med min sønn på snart tre år skal jeg lese Elias - Fiskekonkurransen av Filmkameratene og Olav Asland.

I tillegg er ventetiden over. Lydboken med Monstrene i Dunderly har kommet til Kristiansand. Av fem cder begynner vi cd 1 denne helgen.

Hva leser du denne helgen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Savnet etter å sende ut bokgaver som jeg gjorde rett før jul ifjor har gjort at jeg gjør det av og til fra en bok- og portohylle. Har en gående nå om å skrive ned sitt favorittdikt av Tomas Tranströmer. Gjør det gjerne her eller på huvenes

Kanskje jeg skulle lage en litteratukviss også?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bestandig, bestandig dette pipestilksvermeri, fordi det kjøttfulle ikke er så lett å klæ på. Men jeg, jeg hører til de fete kvinners generasjon! Nutildags har vi de magre kvinners generasjon! Neimen om jeg begriper mennene at de virkelig kan late som de beundrer deres skjeletter. På vår tid hadde de større fordringer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Les min omtale av Talent for lykke på huvenes

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøkene ble skrevet i 1906 og ble forbudt i Russland. Romanen handler om arbeiderklassens kamp mot undertrykking, for sosialisme og frihet, den ble smuglet inn i Russland og lest av mange.
Vi følger en ung fabrikkarbeider, hans mor og andre revulosjonære. I denne historien begynner det med at flere protesterer mot fabrikklederens urimelige krav til arbeiderene.
Konsekvensene blir overvåking, arrestasjoner, mishandling for flere av de. En sterk roman om livet og kampen om rettferdighet, og hva det kostet for mange av de innvolverte i de fattigslige forholdene de levde under.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Værtavle av Tomas Tranströmer passer bra til høsten. Sjekk det ut hos huvenes

Godt sagt! (0) Varsle Svar

vel fortjent! del ditt favorittdikt hos huvenes også!

Mitt favorittdikt i disse høstdagene er: Værtavle

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I byene sto kirker fylt med gull og sølv som Gud ikke trengte, og på kirketrappene skalv tiggerne og ventet forgjeves på at noen puttet en liten kobbmynt i hendene på dem.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Og jeg leser flest bøker skrevet av menn. Det skulle da ikke være forskjell på hvilke bøker en velger å lese, jeg er stolt av mine leste bøker og det kan du også være.
Tror det er få som reagerer på at blandt mine favoritterforfattere og bøker er det flest menn som har plass i bokhyllene mine.

Ikke broderer eller mekker jeg, men å stå på hode i esker eller kasser på jakt etter bokskatter, det kan jeg og det gjør jeg, med stor glede.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Om ei uke får jeg en 1935-modell, og det er bedre enn en "gammel dansk", men det er vel ikke alle enig i....;))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er ikke alene her på jorden. Idag lar jeg kanskje noen trampe på mig og ler kanskje av det- det gjør mig ikke vondt...men imorgen går denne undertrykkeren som har øvet sig op på mig, videre til nestemann, for å pine ham riktig utspekulert. Man må altså skjelne mellem forskjellige slags mennesker, man må velge: det der er våre folk, det er fiender.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Se det kjell k, da var ibsens skuespill lest, om alt er helt fordøyd er en annen sak, det er så uendelig mye å ta tak i og dvele ved.
Men du verden å glad jeg er som har vært så heldig å samlest med dere her på bokelskere.

Jeg er så takknemlig for at du satte dette i gang, tror neppe jeg noen gang ville ha lest de så systematisk og grundig som jeg har gjort nå.
Jeg må jo si jeg er litt stolt av Telemarkingen, apotekerlærlingen og dikteren Henrik Ibsen. Skuespillene er tidløse, og en kan trekke mange paralleller til dagens mennesker og samfunn.
De kjenner heller ingen landegrenser, de kan overføres og forståes i enhver kultur.

Det siste skuespillet har du så greit pratet om, men jeg har lyst til å dele et par sitater med dere fra stykket.

Irene: Det uopprettelige ser vi først når -
Når de døde vågner.
Professor Rubek: Ja, hva ser vi så egentlig?
Irene: Vi ser at vi aldri har levet.

Professor Rubek til Irene:

"Vær for meg hvem du vil!
For meg er du den kvinne
jeg drømmer å se i deg".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Slutten var ikke så overraskende, og stort sett ble utfallet som forventet.
Ibsen brukte sine dramatiske personfigurer om igjen, derfor har de siste skuespillene mye likt i seg.

Johan Gabriel Borkman: "Å, overkjørt blir vi alle sammen - en gang i livet.
Men så får en reise seg opp igjen.
Og late som ingenting".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg gjekk med kikkert i åkeren da eg var yngre den var ikkje frosen da svana hadde broten foten men det var ein frisk fot svana kvilte foten og vipa var ein rovfugl når ho flaug

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Claude Mauriac - som er så beundringsverdig original-kunne skrive om kvinnene i en av sine artikler i Le Figaro Littéraire i september 1948. "Vi lytter med høflig likegyldighet til selv den mest glitrende kvinne, for vi vet godt at hennes vidd mer eller mindre tydlelig gjenspeiler ideer som kommer fra oss".
Det er naturligvis ikke herr Mauriacs egne ideer hans samtalepartner gjenspeiler, fordi ingen har oppfattet at han har noen, men det er mulig at de gjenspeiler ideer som kommer fra menn: selv blandt mennene er det flere enn én som tror han har egne meninger, selv om han ikke har funnet på dem selv...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har sendt mail til biblioteket og håper at de kan få tak nyere eksemplarer.
Hvis du ser i 1919 bøkene er de ikke på norsk, men på dansk, en eldre utgave av språket. Det gjør neimen ikke saken bedre, hehe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil tro det er en historisk roman. Rasputin var en myteomspunnet person, og ingen vet alt om hans liv og virke. Men her kan du lese litt om han.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da skal jeg også ta kontakt med biblioteket, og får håpe de også kan få tak i en nyere utgave til meg.
Hjertelig takk for tipset Lillevi, da er det bare å krysse fingrene.

Jeg som er litt glad i gammdags språk, skulle kunne ha gledet meg over det, men dette er særdeles vidløftig og begredelige greier.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaNorahEli HagelundHeidi Nicoline ErtnæsVariosaMarianne MSolAlice NordliLena Risvik PaulsenIngeborg GEivind  VaksvikMarit AamdalSigrid Blytt TøsdalBente NogvaLailaReidun SvensliBertyTor Arne DahlBjørn SturødHilde H HelsethStine AskeAnniken RøilIna Elisabeth Bøgh VigreLinda RastenRoger MartinsenHarald KTonje-Elisabeth StørkersenElisabeth SveeStig TTovesveinKorianderTone SundlandSigrid NygaardTonje SivertsenTorTone Maria Jonassenanniken sandvikLars MæhlumTanteMamie