Istedet for et bål, en rensende tilintetgjørelse, holdt man auksjon over dem og fikk haugen av skrammel til å vokse. Naboene strømmet nysgjerrig til for å ta tingene i øyesyn, kjøpte hvert eneste grann og fraktet dem omhyggelig hjem til sine egne lofter og kott, hvor de kan ligge til deres bo en gang skal gjøres opp, for så å vandre videre igjen.
Godt sagt, kommer ikke til å glemme den. Når jeg las den tenkte jeg på ham selv, og fikk en fornemmelse av, at det han skrev kanskje speilet noe av hans indre....
Den preger deg og du kommer ikke til å glemme den.
Nå er boka ferdiglest, og jeg har skrevet litt om boka rett etterpå. Tror aldri jeg har lest ei slik "mørk som natta" bok. Meget spesiell og jeg ble nesten litt satt ut og dyster selv.
Thoreau
Tar gjerne diskusjonen om Tor Ulven. Den boka er en av de som forandret min leseforståelse da jeg var yngre.
Riksteateret tar som oftest godt vare på klassikerne. Rollelisten lover bra.
Mini-biografien om Max er liten godbit.
Frankenstein er en av de bøkene man ender opp med å lese om igjen med tid og stunder.
Så du tv-serien? Fikk ikke sett om de var tro mot boken.
Boka er god, men hørespillet er faktisk bedre... Det samme gjelder De dødes tjern. God lesning!
Ernest Hemingway?
Denne boka er Tor Ulven's siste, og jeg synest det er en dyster bok, med mange mørke og dystre tekster.
Ikke mye optimistisk å finne i tekstene, der det stygge og det mørke på en måte er sentralt.
Det var så dystert at det nesten kunne kjennes. Fikk en sterk følelse at det var en mørk sjel inni disse setningene, og historiene.
Navnet ditt, blå bokstaver på papirets masse av døde fibre, som ikke kan reises opp igjen til trær, hvislende langsmed stien vi fulgte, urolige skygger mot papirets kjønnsnøytrale gulhet. Og bokstaver skåret i bark som gror dem uleselige, som bølger og vrir seg og lukker seg over dem som vann over en froskemann. En dykker i treet: mot bunnen, hvor den første årringen er. Og bortenfor det: Ingenting. Frø. Ingenting. En eldgammel skog av ikke-trær.
Enig med deg, det er en meget god og velskrevet bok om et litt uvanlig tema for en norsk forfatter.
Roy Jacobsen er min favorittforfatter blandt de nålevende norske forfattere, Jeg har nå lest flere av bøkene hans og han leverer velformulerte og bøker som griper meg som leser.
I denne boka er det så mange fine stemningsbilder, selv om handlingene ikke alltid er så "pene". Han er så presis i sine skildringer at jeg kunne se for meg både mennesker og hendelser, Det er bl.a. det som gjør han så stor i mine øyne.
En fin tekst om å miste noen. Sårt og godt. Anbefaler andre bokelskere å lese teksten til tenkmetaforisk. Takk.
Jeg har begynt på 3 bøker. Den ene er "Walden" av Thoreau, der leser jeg litt av gangen, føler det er det beste med den boka. Snart ferdig med "Hoggerne" av Roy Jacobsen, en aldeles flott bok og som har et uvant tema til å komme fra en norsk forfatter, hurra Roy J. Den tredje er "Stein og speil" av Tor Ulven.
Den neste jeg åpner for lesing er Torborg Nederaas "Bak skapet står øksa". Den boka har jeg fått tak i fordi noen av dere bokelskere har skrevet om den og da ble min nysgjerrighet pirret.
Det blir min lesehelg + litt snømåking ser det ut til.
Trist.
Denne uken er preget av sorg i og med Stig Sæterbakken sin bortgang. Jeg ble var en statusoppdatering signert Edenborg på Twitter som ikke var dagligdags. Budskapet bar med seg den triste nyheten om at vi har mistet en viktig litterær stemme.
Jeg har bladd litt i noen utgaver av tidsskriftet Marginalt som han var redaktør for på nittitallet. Ellers anbefaler jeg alle bokelskere å lese hans romaner, gjendiktninger og oversettelser. Det skal bli rart å lese neste utgivelse som er ventet i løpet av 2012.
Hører på Maria Parr sin Tonje Glimmerdal. Det er forfatteren selv som leser. Leser Weltshmerz #9 av Christopher Nielsen.