Så bra å høre, den er nå satt på ønskelista mi. Har med glede lest flere av bøker hans og er nå snart ferdig med "Monark" som også er god.
--- om en mann har en vorte på nesen eller pannen, så synes han jo alltid at menneskene ikke har annet å gjøre enn å gjøre narr av denne vorten, selv om han aldri så meget oppdaget Amerika.
Når du klikker på linken kommer dette bilde opp, Beklager, Internet Explorer finner ikke [http
Mente du: en.wikipedia.org/wiki/There's_Plenty_of_Room_at_the_Bottom
men klikk da på linjen "Mente du: en wikipwdia.....osv da kommer du inn på den rette siden. Håper du får det til
"Vend blikket innad, og du vil finne
enorme vidder dypt der inne -
stadig uutforsket. Lær deg litt om dem,
og se! din egen rikdom dukker opp.
Walden av Henry D. Thoreau
For noen kan også en indre reise være av det gode. :)
Skal skrive en artikkel om forsoning som tema i litteraturen. Har dere noen tips eller favoritter av bøker som dere har lest med forsoning som en del av innholdet?
Den siste kveld
Det er så tungt den siste kveld,
så tungt, så tungt det ord farvel.
Jeg ser dig langt i øiet inn -
og legger tungt min hånd i din.
En tåre skjelver blank og stor.
Det er så tungt det siste ord.
Gabriel Scott 1894, fra verseboka "Årringer".
Så morsomt da at du skulle finne den nå. Ei artig bok om noen spesielle mennesketyper, jeg blir litt fascinert av å lese om personer med noe avvikende adferd.
Jeg håper du vil like den, og fint at du legger boka inn sammen med oss. Når de ikke har ISBN bruker jeg å googlet bøkene for å se om andre har lagt de inn på bokelskere, det er bedre å la de stå sammen med andre bøker enn helt alene.
Nok en god bok av Daudet. Her møter vi en famiie på fire i oppløsning etter en konkurs. De blir tvunget til å flytte til et nytt sted og der blir det store utfordringer å takle. Problemene tårner seg så opp at de må skille lag, og hver enkel må klare seg på egenhånd.
"Småen" er hovedpersonen i boka, og navnet har han fått pga. at han er så liten. Det er han som forteller oss sin historie, hvordan han som ung gutt må klare seg på egenhånd og møte med den ytre verden som byr på store vansker og utfordringer.
En bok om en gutt som "vil være som et barn hele livet", og det ser en også tydelig etterhvert utover i fortellingen.
Jeg leser og koser meg med "Idioten" av Dostojevskij. Satt oppe og las ferdig Hermann Hesse sin bok "Østerlandsferden" i går.
Så nå ligger Alphonse Daudet's bok "Småen " klar. Men jeg leser også "Årringer" av Gabriel Scott, vers 1894 - 1945
Jeg vil heller si jeg har gått lei krim. Etter å ha lest en del for mange år siden føler jeg at de nå ikke gir meg så mye som annen litteratur gjør.
Med noen unntak er der, de historiske krimbøkene til C. J. Sansom ble jeg gledelig overrasket over, ellers må jeg si at jeg synest veldig like mange krimbøkene er ganske like..
For kort tid siden las jeg at Henning Mankell uttalte at det ble utgitt alt for mye dårlige krim. Ikke vet jeg om han har rett, men det forundrer meg ikke. "Alle kan liksom skrive ei krimbok og få den utgitt", er åpningen på nåløyet blitt større?
Flere personer Dostojevskij skriver om har en splittet personlighet og galskapen er like rundt hjørne. Så også her hos våre venner i "Idioten", de drives fra skanse til skanse, de er glade og lykkelige mens de i neste omgang er rasende og ulykkelige.
Å forstå Myskin tror jeg ikke blir lett, han er ikke lett å bli klok på, for han har en personlighet vi har vanseligheter med å forstå, der er liksom ingen andre vi kan sammenligne han med.
På en måte skjønner jeg at de blir irritert på han, samtidig som de blir tiltrukket av det gode i ham.
Jeg har nettopp flyttet 3 sitater fra en utgave til en annen av samme bok, dette pga av de ikke samkjøres. Jeg oppdaget nemlig at en annen utgave av boka (Møte ved milepelen av Sigurd Hoel) hadde mange følgere og der var det både sitater, diskusjoner. og bokomtaler.
Mitt ønsker er at selv om det er flere utgaver av en bok - at sitater, bokomtaler og diskusjoner samles, gjerne under alle utgavene, også følgerene av bøkene.
Tittelen på boka (også engelske utgaver)kan kanskje samkjøre dette.
Det blir mye hyggeligere og lese, få med seg og ta del i alt som har blitt skrevet om boka, i stedet for og åpne hver eneste utgave, noe har flere stykker.
Dette er vel ikke alle enige med meg i, men det er nå et forslag fra min side.
Satt på spissen tror jeg at en mann, lammet fra halsen og ned, men med stemmebåndene i glimrende stand, kunne tilfredsstille svært mange kvinner ved å si til dem i alle tonearter: Jeg elsker deg! inntil de dånte i ekstase
En mann kan bli så mørkredd at han er takknemlig over å få følge med et spøkelse.
Den som vet han er et svin, han kan synest det gjør godt å få oppføre seg som et svin.
Jeg sa også fra til Andre og trykket på varsle. Fikk svar at han hadde deaktiverer denne brukeren.
Det var dette jeg skrev når jeg var ferdig med bøkene.
Ja, det er lurt å bruke god tid på bøkene og ikke legge de vekk for en periode, for da tror jeg det er vanskelig å komme i "James Joyce-modus" igjen.
Kanskje det er lurt å lese litt om han og hans forfatterskap før du prøver igjen, for det gjør du nok en dag, de fortjener det :)
Jeg følte også litt vemod ved å lese boka, vet ikke hvorfor men det har vel kanskje litt med de to personene Axel Jensen og Leonard Cohen å gjøre, og en svunnen tid.
En begynnelse på ettekrigstidens personlige frigjøring, og de fant sin plass på Hydra sammen med likestilte og lokalbefolkningen.
Avdøde Axel Jensen har skrevet flere bra bøker og Cohen med sin flotte stemme og sanger har mange beundrere.
Intressant å lese relasjonene menneskene mellom, de nære og de vanskelige, og om samholdet, lengslene og de lange fravær.
Boka var ok den, jeg trenger egenlig ikke å vite så mye mer om privatlivet deres, synest vi fikk et godt nok innblikk i de gleder og prøvelser Marianne gikk gjennom.
De må ikke rose ham så meget! Se, han har alt lagt hånden på hjertet, nå åpner han munnen for å slikke seg. Ikke uten hjertelag, det kan så være, men ulykken er at han også er en skurk og en drukkenbolt, og som alle drukkenbolter har han en skrue løs, følgelig knirker det i maskineriet.
Denne boka har stått på ønskelista mi ei stund og på lørdag var jeg så heldig at jeg fant den på et antikvariat.
En annerledes historie om den tapre analfabete kvinnen som måtte ha et svar på hvorfor mannen ikke kom hjem etter sauehandelen.
Ei tynn lita bok er det, men siden historien er så vakker og spesiell vil den sitte lenge. Det var ikke akkurat en hverdagshistorie som ble fortalt.